Prekršio Statut i zakon o sprječavanju korupcije

SO Bijelo Polje da informiše ASK o preduzetim mjerama u vezi direktora lokalnog radija

Agencija za sprečavanje korupcije je prošlog mjeseca 17. oktobra, zatražila  od Skupštine opštine Bijelo Polje kao organ vlasti, koji vrši na javnom ustanovom Lokalni javni emiter Radija Bijelo Polje, da u roku od osam dana informiše agenciju, o preduzetim mjerama organa vlasti u vezi javnog funkcionera Dragića Rabrenovića, direktora Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, odnosno da ih obavijeste koje mjere su preduzeli protiv članova Savjeta, zbog nepostupanja u zakonom propisanom roku.
Objavljeno: 13. 11. 2018 - 18:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Agencija za sprečavanje korupcije  je  11.01.2018. godine  donijela rješenje i utvrdila da je Dragić Rabrenović, kao javni funkcioner, prekršio član 7 Zakona o sprečavanju korupcije, a u vezi članom 17, 40 i 77 Zakona o elektronskim medijima i članom 46 Statuta Lokalnog javnog Emitera Radijja Bijelo Polje.

U odluci se navodi, da je nesumnjivo utvrđeno da je Rabrenović 3. februara 2016. godine imenovan na javnu funkciju direktora Radio Bijelo Polje, gdje je radila i njegova supruga, što je suprotno odredbama zakona o sprečavanju korupcije i o elektronskim medijima i Statuta Radija.

Savjet radija,  trenutno ima tri člana od ukupnih pet.

Zakonom o elektronskim medijima, smatra se da Savjet punovažno radi i odlučuje, kada su imenovana najmanje tri člana Savjeta, što znači da su dosada mogli i morali postupiti po rješenju agencije za sprečavanje korupcije.

Trenutno je još u toku izbor za još dva člana Savjeta Radija Bijelo Polje, jednog iz redova mjesnih zajednica i jednog iz redova Nevladinih organizacija.

Komentari: 0

Novi komentar