Zatražio azil

Mađarska potvrdila da je Gruevski u Budimpešti

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopšilo je večeras da je potvrđeno da se odbjegli bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj.
Objavljeno: 13. 11. 2018 - 19:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi u saopštenju, potvrda da se Gruevski, koji se u Makedoniji traži zbog izdržavanja dvogodišnje kazne zatvora, nalazi u Mađarskoj i da je zatraži azil, dobijena je od mađarskog ministarsva unutrašnjih poslova.

Policija Makedonije je odmah nakon dobijanja te informacije obavijestila krivični sud u Skoplju da raspiše međunarodnu potjernicu za Gruevskim.

Zbog provjere informacije da je bivši premijer Makedonije pobjegao u Mađarsku, danas poslije podne u Ministarstvo vanjskih poslova je bio pozvan mađarski ambasador u Skoplju.

Poslanik i bivši premijer, za kojim je u Makedoniji raspisana potjernica, napisao je ranije danas na Fejsbuku da je u Budimpešti i da je od vlasti Mađarske zatražio azil.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije juče je objavilo nacionalnu potjernicu za Gruevskim jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dvije godine na koju je osuđen zbog protivzakonite kupovine luksuznog blindiranog "mercedesa" kada je bio premijer.

Komentari: 0

Novi komentar