Na uklanjanju bespravno izgrađenih objekata u Krašićima

JP Morsko dobro podržalo aktivnosti Opštine Tivat i inspekcijskih službi

U cilju uspješnog sprovođenja radova na izgradnji I faze obalnog šetališta - lungo mare u Krašićima, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore podržava aktivnosti Opštine Tivat i nadležnih inspekcijskih službi na uklanjanju bespravno izgrađenih objekata na predviđenoj trasi.
Objavljeno: 13. 11. 2018 - 20:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Projekat izgradnje šetališta u dužini od cca 400 m realizuje se kroz saradnju Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Opštine Tivat, shodno Sporazumu o zajedničkom finansiranju izgradnje lungo mare u Krašićima. Javno preduzeće učestvuje sa sredstvima od 185.000,00 €, dok je Opština Tivat nosilac aktivnosti na realizaciji projekta", precizirano je u saopštenju JP Morsko dobro.

Podsjećaju da su Sporazum o zajedničkom finansiranju, najprije za izradu projektne dokumentacije i elaborata o procjeni uticaja na životnu sredinu, a potom i investiranja u I fazu izgradnje šetališta, Javno preduzeće i Opština Tivat potpisali krajem 2016. godine.

"Ističemo da je jučerašnji primjer uklanjanja bespravnih objekata u Krašićima pravi pokazatelj posvećenosti javnom interesu na prvom mjestu-izgradnji modernog šetališta koje će obalni pojas Krašića učiniti ljepšim i ugodnijim za život mještana i privlačnijim za posjetioce i turiste", naglašava se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar