Počelo suđenje za udes u Bečićima:

Adrović žali zbog tragedije ali ne priznaje krivicu

Jako mi je teško, ovo mi je totalno promijenilo život. Želim da porodici Vukomanović izjavim iskreno saučešće i nadam se brzom oporavku Snežane. Stalno se raspitujem za njeno zdravlje. Međutim, ja ne osjećam krivicu jer nisam nikako mogla da izbjegnem nezgodu, niti da predvidim njihovo kretanje i naglo vraćanje unazad, izjavila je juče pred  kotorskim sudom Budvanka Emina Adrović, koja se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće 18. jula u Bečićima.
Objavljeno: 14. 11. 2018 - 07:23 Promjenite veličinu teksta: A A A
Adrovic zali zbog tragedije ali ne priznaje krivicu
Kurir.rs

U saobraćajnoj nesreći je poginuo poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, iz Žitkovca kod Zvečana, dok je njegova vjerenica Snežana Rudinac (24) iz Kraljeva teško povrijeđena.

Adrovićeva, kojoj se na teret stavlja krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobrćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja, na jučerašnjem glavnom pretresu kazalaje da ne priznaje izvršenje krivičnog djela koje joj se stavlja na teret, niti krivicu za isto.

Ističući da je na zapisniku pred ODT Kotor iskoristila svoje pravo i branila se ćutanjem, kazala je da želi da pruži odbranu, mi ne i da odgovara na pitanja prisutnih; zastupnika optužbe, državnog tužioca ODT Kotor Ljiljane Milić, svog branioca advokata Vladimira Vulekovića, kao ni suda, jer ne može da se koncentriše.

"Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem", rekla je Adrovićeva, navodeći da ostaje kod odbrane date pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici 31.7.2018. godine, s tim što je dodala da je tada pogrešno rekla ime oštećenog da je Marko, iako je znala da je Miloš.

Pojasnila je dio svoje izjave u kojoj je navela da su oštećeni trčali unazad, jer je zapravo mislila da su trčali unazad, ali da se nisu okretali. „Oni su trčali unazad leđima okrenuti desnoj ivici kolovoza „ rekla je ona vidno potresena i na ivici plača.

Kotorsko osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Emine Adrović (23), zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 18. jula u Bečićima poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, dok je njegova vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena.

U optužnici kotorskog tužilastva navodi se da je optužena Emina Adrović, 18 . jula, 45 minuta nakon ponoći u Bečićima, upravljala automobilom "audi", krećući se brzinom od 60 kilometara na sat, na dionici gdje je ograničenje 50 kilometara na sat.

Iako je bila svjesna da može počiniti krivično djelo, olako je držala da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti, piše pored ostalog u optužnici. Nailazeći na raskrsnicu i pješački prelaz na kom su bili Vukomanović i Rudinac, optužena nije prikočila već je prednjim dijelom automobila udarila u njih. Vukomanović je zadobio povrede od kojih je ubrzo preminuo dok je Rudinac teško povrijeđena.

Adrović je uhapšena dva sata nakon nesreće.

FOTO: Kurir.rs

 

Komentari: 7

*

14. 11. 2018 - 08:52

Je li bilo semafora na toj raskrsnici? Ako je prošla kroz crveno i pregazila ga, kriva je. Ako nije bilo semafora, a oni dvoje prešli pješački prelaz ispred njenih kola, pa se vratili unazad, onda nije kriva
zvezdice Imas ti vozacku

14. 11. 2018 - 11:58

Kakve veze ima semafor ? Po Titogradu ga niko ne gleda . I dali treba da ih pobijesi ako m je crveno ? Na pjesackom pogotovo je uvijek vozac kriv . Nema jurnjave nego prilagoditi kretanje tako da se u svakom trenu mozes zaustaviti .
ne priznaje

14. 11. 2018 - 09:40

Kazu da je sibala preko stotku ali vidim da su joj vjestaci pomogli pa spustili na nedje laznih 60 kmh . . Vjerovatno ce se izvuci sa minimalnim posledicama i "dusevnom patnjom i saosjecanjem sa zrtvama " .
JAGOŠ.

14. 11. 2018 - 11:01

Puštite sud da uradi svoje. Nemojte odmah prizužbe na vještake. Eto, meni se čini da su oni nju više udarili nego ona njih.
Augusta Ebert

14. 11. 2018 - 11:25

"Jako mi je teško da odgovaram, imam poteškoća da se koncentrišem", rekla je Adrovićeva, navodeći da ostaje kod odbrane date pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici 31.7.2018. godine, s tim što je dodala da je
Freeman

14. 11. 2018 - 11:59

Sram te i stid bilo,ubila si i trajno unesrećila troje ljudi na pješačkom prelazu i ti se ne osjećaš krivom ?!.Kazniće te Bog ako ne ne kazni sud primjereno.
Ma sto velis?!

15. 11. 2018 - 00:26

Jel imas direktnu liniju i ti kao i RISTO sa Bogom? Ajde ne blesavi no pusti SUD da radi svoj posao BRE turbo trofazni agitatoru!
Novi komentar