Melanija Tramp tražila od muža da smijeni saradnicu savjetnika za nacionalnu bezbjednost

Prva dama SAD Melanija Tramp zatražila je da bliska saradnica Džona Boltona, savjetnika za nacionalnu bezbjednost predsednika Donalda Trampa, bude smenjena, saopšila je kancelarije prve dame.
Objavljeno: 14. 11. 2018 - 08:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

U pitanju je Mira Rikardel, druga osoba Saveta za nacionalnu bezbjednost.

"Stav kancelarije prve dame je da ona više ne zaslužuje ukazanu čast da radi u Beloj kući", rekla je u utorak uveče portparolka Melanije Tramp, Srefani Grišam.

Bela kuća nije potvrdila odluku o smjeni Mire Rikardel.

List Vol strit džornal je objavio da je navodno spor nastao oko rasporeda sjedenja u avionu tokom puta Melanije Tramp u Afriku u oktobru, kao i zahtjeva za korišćenje sredstava Savjeta za nacionalnu bezbednost.

Okruženje Melanije Tramp navodno sumnja i da je Rikardel bila izvor "negativnih priča" o prvoj dami i njenim saradnicima.

 

Komentari: 2

miro miro ja bi tebe diro

14. 11. 2018 - 09:24

Иначе, Рикарделова, рођена као Радиеловић, пореклом је Хрватица, а за заменицу америчког саветника за националну безбедност Џона Болтона именована је раније ове године. Како се наводи на Википедији, Рикарделова се на „почетку рата у Хрватској и БиХ истакла као једна од главних лобисткиња за хрватске интересе у Вашингтону, уско сарађујући са Гојком Шушком, Јосипом Манолићем и другим хрватским политичарима“.
moc polnog organa

14. 11. 2018 - 09:43

Vele da je i Jovanka Titina u svoj vakat sjekla kao sabljom ko joj se nije svidio. Kasnije je platila kad je ostala bez zastite i zivjela u kuci koja prokisnjava .
Novi komentar