Podgoričanin više puta pretukao sina jer nije htio na spavanje?

U Osnovnom sudu u Podgorici u toku je postupak protiv Podgoričanina A.P. (39), koji se prema optužnici tereti za nasilje nad svojim maloljetnim sinom (10) kojeg je u avgustu ove godine više puta pretukao. 
Objavljeno: 14. 11. 2018 - 09:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dnevnim novinama se povodom ovog slučaja obratila majka dječaka M.P. (34) koja tvrdi da je njenog sina u protekle četiri godine, od kad se razvela od A.P., otac maltretirao i priložila brojnu medicinsku dokumentaciju koja potkrepljuje navode da je dječak pretrpio fizičko nasilje.

Ona je ispričala da od bivšeg muža i svekra, i ona i djeca i dalje trpe maltretiranje, pa se zbog toga u maju ove godine obratila policiji traživši da je zaštiti od stalnog uznemiravanja od strane supruga.

Na osnovu dokumentacije u koju su Dnevne novine imale uvid maloljetni dječak je pred tužiteljkom za maloljetnike kazao da ne želi da ima nikakav kontakt sa ocem jer se ne osjeća sigurno pored njega. On je tada kazao kako se sa ocem najčešće prepirao oko odlaska na spavanje.

“Dok me nagovarao da idem da spavam, u jednom trenutku mi je, dok sam sjedio pored njega, stisnutom pesnicom zadao više udaraca po nogama, nekoliko puta, ne sjećam se tačno koliko, kao i po licu. Dok sam bježao pao sam i povrijedio ruku“, kazao je maloljetnik dodavši da ga je majka nakon toga odvela na ljekarski pregled.

Prema nalazu vještaka sudske medicine osim više krvnih podliva u predjelu nogu, konstatovani su podlivi u predjelu lijeve nadlaktice, ispod lijevog oka koji su nastali dejstvom sile odnosno više udaraca pesnicom.

Desetogodišnji dječak je i u februaru prošle godine pretrpio nasilje. Tada je povod za batine, kako je dječak ispričao u policiji, bio neurađen domaći zadatak.

“Kada je vidio zapis od učiteljice počeo je kaišem da me udara po rukama a nakon toga još 28 puta po ostalim djelovima tijela. Brojao sam udarce iako me je jako boljelo. Govorio je da će me, ako se ovo ponovi, odrati od batina. Kada sam dobio ove batine tata je bio pijan, govorio mi da ne govorim nikome ali da batine zapamtim”, izjavio je dječak.

Prilikom saslušanja Podgoričanin A.P. negirao je da je fizički zlostavljao svog sina, navodeći kako smatra da njegova bivša supruga namjerno podnosi lažne prijave protiv njega.

 

 

Komentari: 1

Tara

14. 11. 2018 - 09:24

Jadna djeca...lako se na njih zadovoljiti..zato sto su mala..ali ce im to ruzno sjecanje ostati dovijeka..To dijete obavezno ostraniti iz kandza "Oca siledzije"
Novi komentar