Premijer Makedonije oštar

Zaev nazvao Gruevskog kukavicom

Premijer Makedonije Zoran Zaev odbacio je danas špekulacije da ima bilo kakav politički dogovor sa prethodnikom Nikolom Gruvskim koji je pobjegao u Mađarsku da bi izbjegao služenje zatvorske kazne.
Objavljeno: 14. 11. 2018 - 14:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zaev je Gruevskog nazvao kukavicom i rekao da očekuje da ga Mađarska isporuči Makedoniji i da će odslužiti kaznu od dvije godine zatvora za nelegalnu nabavku luksuznog mercedesa.

"Oštro i kategorično odbacijem sve špekulacije za bilo kakav politički dogovor sa Nikolom Gruevskim… Ubijeđen sam da će se Gruevski, prije ili kasnije, vratiti i da će odslužiti svoju kaznu, a svakako biće pred sudom da se brani i za druga dijela za koja je osumnjičen", rekao je makedonski premijer.

Zaev je reka da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Mađarske kontaktiralo makedonski MUP i potvrdilo da je Greuvski tamo i da je zatražio azil i zatražilo informacije za šta je osuđen u Makedoniji.

"Kazne moraju da budu odležane, tako da ćemo napraviti što je u našoj nadležnosti da Gruevski bude isporučen. Već su započeti neki postupci", rekao je on, dodajući da je Mađarska zemlja koja neće dozvoliti da budu prekršeni međunarodni dogovori.

Prema riječima Zaeva, Gruevski je kukavica zato što je prethodno govrio da će da preuzme odgovornost i da će ići u zatvor samo da drugi ne budu predmet sudskih procesa, a da je sada pobjegao iz države.

"Kolika kukavica je taj koji je svo vrijeme govorio da je spreman da za Makdoniju ode u zatvor, samo da drugi ne budu meta. Dođe trenutak prihvatanja odgovornosti, a on pobježe pokušavajući da dobije aboliciju", rekao je premijer Makedonije Zoran Zaev.

Komentari: 2

Tomo

14. 11. 2018 - 15:19

Završićeš i ti u tvorza nebrini se
Rus

14. 11. 2018 - 15:29

Produžit će on za Rusiju...!
Novi komentar