Makron saopštio

Puštam Trampa da se igra politike

Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da bi Francuska i SAD trebalo da se odnose jedno prema drugom sa poštovanjem, kao što dolikuje dugotrajnim saveznicima. Makron se obratio na francuskoj televiziji TF1, nakon što ga je američki predsjednik napao na Tviteru.
Objavljeno: 14. 11. 2018 - 23:01 Promjenite veličinu teksta: A A A
Pustam Trampa da se igra politike
Foto: Tanjug/AP

"Bili smo saveznici u svakom trenutku naše istorije, tako da poštovanje dolikuje među saveznicima", rekao je Makron osvrnuvši se na podršku Francuske američkom ratu za nezavisnosti i podršku u oba svjetska rata, prenosi Rojters.

Kako kaže, smatra da Francuzi nisu očekivali da će odgovoriti na Trampove tvitove, ali je mislio da je bitno da nastavi za "važnom istorijom".

"Smatram da se igra politike i puštam ga da se igra", rekao je Makron, dodajući da misli da se Tramp obraćao domaćoj publici.

U nekoliko tvitova Tramp je napao Makrona zbog njegove ideje da je potrebna evropska vojska radi odbrane Evrope, a onda je naveo da je Makron veoma nepopularan prema istraživanjima javnog mnjenja.

Tramp je naveo i da je francuska trgovinska praksa nefer i da je ekonomija zemlje u depresiji.

Makron je ranije danas izjavio je da je njemu važnija odlična saradnja između američke i francuske vojske, nego tvitovi američkog predsjednika.

"Ono što mi je važno, iskreno, jeste ono što radimo sa američkom vojskom", rekao je Makron novinarima na nosaču aviona "Šarl de Gol", prenio je Rojters.

Komentari: 0

Novi komentar