Probijen rok

Gradsko pozorište neće ni u januaru

Grubi građevinski radovi na Gradskom pozorištu biće završeni najkasnije do januara, februara naredne godine, nakon čega slijedi raspisivanje tendera za scensku tehniku, saopštio je Danu Danilo Petrović, vlasnik Cijevne komerca.
Objavljeno: 15. 11. 2018 - 07:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kamen temeljac za ovaj objekat 10. oktobra 2016. godine postavio je Slavoljub Stijepović, tadašnji gradonačelnik Podgorice, a rok završetka bio je 10. oktobar ove godine. Rok je probijen, kako je saopštio Petrović, zbog neusaglašenosti pojedinih stavki u projektu.

“Naše radove mi ćemo završiti do januara ili februara naredne godine. Rok je probijen zbog neusaglašenosti nekih pozicija u projektu. Neugovore se na vrijeme neke pozicije pa dolazi do ovoga. Preostalo je da se na fasadi postave stakla, a u unutrašnjosti objekta je završeno malterisanje i ostalo je da se završe podovi”,  rekao je Petrović.

Kada će kompletan objekat biti završen, Petrović nije znao sa sigurnošću da kaže, navodeći da je opremanje objekta tehnikom složen posao.

“Za scensku tehniku se raspisuje novi tender koji može da potraje kao što je trajalo kao i kada su drugi objekti u pitanju. Zbog jednog slova obaraju tender, pa se on onda raspisuje iznova, pa opet iznova i to može da potraje i dvije, tri godine”,  saopštio je Petrović.

Dinamikom izvođenja radova nije zadovoljan ni Ivan Vuković, gradonačelnik Podgorice, koji je to saopštio na prošlonedjeljnoj pres konferenciji.

“Informisan sam da ćemo završiti grube građevinske radove u januaru, a onda predstoji jedan vrlo složen posao opremanja tog objekta veoma skupom scenskom tehnikom. U nacrtu budžeta za narednu godinu opredijelili smo dio sredstava i svi ćemo uložiti napore kako kako bi se taj posao što je prije moguće doveo do kraja”,  saopštio je Vuković prošle sedmice.

Komentar povodom izgradnje Gradskog pozorišta juče je Dan tražio i od Ivane Mrvaljević koja je u trenutku polaganja kamena temeljca obavljala funkciju direktora ove ustanove.

Mrvaljević je zajedno sa glumicama Brankom Femić, Katarinom Krek, Dijanom Dragojević i producentom Anom Medigović u temelje pozorišta bacile satove. Međutim, ona nije željela da komentariše navodeći da je u toku izbor direktora ove ustanove.

Komentari: 1

Mijo

15. 11. 2018 - 09:13

sramotno je kako se gradske vlasti odnose prema zapocetim projektima...njima pred ocima mjesecima na gradilostu buduceg gradskog pozorista nije bilo ni niednog radnika,ni jedne masine...Cijevna komerc radnike i mehanizaciju prrbacuju na lokacije koje su njima prioritet,a za ovo sto ih placa drzava,tj. gradjani su savrseno nezainzeresovani...a i kako bi kad ih iz gradske uprave niko ne pritiska u tolerisu im ovakva kasnjenja na svim gradilistima na kojima su angazovani... bulevar kod Montefarma je identicna orica...330m dug bulevar ne mogu da zavrse vise od godunu dana,i ne zna se kada ce...SRAMOTA
Novi komentar