Nakon razgovora sa Brajovićem

Tajani: Radimo na tome da Crna Gora 2025. uđe u EU

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da zajedno sa crnogorskim vlastima rade na tome da Crna Gora 2025. godine udje u EU.
Objavljeno: 15. 11. 2018 - 16:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Mi ćemo naravno podržati napore Crne Gore na putu uspješnog zaključenja i punog učlanjenja u EU, nakon već uspješnog učlanjenja u NATO. Želim da pohvalim rad i ulogu Crne gore u stabilnosti Balkana, jer bez stabilnog Balkana nema ni stabilnosti Evropske unije i računamo da će Crna Gora tu imati veoma značajno mjesto”, rekao je on nakon razgovora sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem.

On je ukazao na značaj odnosa između evropskih i crnogorskih preduzeća.

“Takođe mislim da je saradnja sa Crnom Gorom važna i na polju borbe protiv terorizma i suprotstavljanju infiltraciji islamiskih terorista preko Balkana. Saradnja sa Crnom Gorom je na tom polju veoma dragocjena”, rekao je on.

Brajović je rekao da je oredočio Tajaniju aktuelne trenutke u Crnoj Gori, doprinosu kada je riječ o radu na izbornom zakonodavstvu, kao i o napretku u integracionim procesima i ekonomskom razvoju.

EP: Očekujemo napredak u ključnim oblastima

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje  Evropske unije i Crne Gore (POSP), 16. po redu, završen je usvajanjem Deklaracije i preporuka, kao i Zajedničkim saopštenjem. U zajedničkom saopštenju pozdravlja se osnovanje privremenog skupštinskog odbora i pozivaju poslanici opozicije da konstruktivno učestvuju u radu Odbora kao i POSP-a.

Evropski parlament podržava pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, a takođe očekuje napredak u ključnim oblastima kao što je vladavina prava u državi.

POSP pozdravlja do sada postignute rezultate u pregovaračkim poglavljima 23 i 24 i naglašava da je i dalje od suštinskog značaja za ukupnu dinamiku pregovaračkog procesa da cjelokupni sistem vladavine prava proizvede konkretnije rezultate, među kojima su borba protiv korupcije i organizovanog krminala i sloboda medija, navodi se u saopštenju.

 

 

 

 

Komentari: 1

Yok

15. 11. 2018 - 16:33

Možda ste mislili 3015? Pošto je 2015 prošla prije 3 godine. Mada ste i nju pominjali
Novi komentar