Radončić: Napao me je brat Miodraga Perovića, suvlasnika Vijesti

Novinar i publicista Šeki Radončić napadnut je večeras u tržnom centru Delta city u Podgorici.
Objavljeno: 15. 11. 2018 - 22:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je Radončić kazao u izjavi za portal Antena M, bio je u šoping centru Delta City u trgovini kada se napad desio.

''Dok sam na kasi ukucavao kod od kartice neko je počeo da viče i da govori ''Okreni se smra*u okreni se smra*u'', ja sam mislio da se neko svađa iza mene i nijesam obraćao pažnju. Međutim kada je rekao ''novinaru okreni se'', onda sam se okrenuo i onda je uslijedio niz nacionalističkih uvreda''-kazao nam je Radončić.

''Rekao mi je ''ti da pišeš o mome bratu i porodici...'' ja sam ga pitao ko je jer u prvi mah nijesam znao o kome se radi. Kazao mi je ''Turčine, šta ces ti ovdje, zar ti nijesi presao u Turke, imaš li crnogorsku ličnu kartu.'' Ja sam mu rekao da sam u svojoj Crnoj Gori. Nakon toga mi je rekao ''Nećes se ti smra*u vraćat ovamo.'' Ja sam ga nekoliko puta pitao ko je, ali on nije otkrio svoj identitet''- kazao je Radončić.

Nakon što osoba koja ge je vrijeđala nije saopštila identitet, Radončić se vratio do kase uz konstataciju da ne želi da razgovara sa osobom koja neće da saopšti ime.

''Ja sam se vratio na kasu svojim poslom, međutim on je išao za mnom i počeo da skida jaknu i da me zove da izađem iz objekta uz riječi ''polomiću te''. To se sve dešavalo pred masom ljudi i pred video nadzorom. Nakon toga se udaljio, a ja sam pravo krenuo u policiju.

Na putu do policije pokušavao sam da se sjetim ko je taj čovjek, jer mi je djelovao poznato.

Kada su me u policiji pitali šta je motiv, rekao sam da je motiv moje pisanje, odnosno novinarstvo, kako je tvrdio i sam napadač i rekao sam da sumnjam da je napadač Milo Perović, brat Miodraga Perovića, suvlasnika Viijesti.

''Rekao sam im da mislim da je to on, da sam 70% siguran, ali ipak ne sasvim. Nakon toga su mi pokazali fotografiju na kompjuteru i pitali da li je to ta osoba, na šta sam potvrdno odgovorio. To je čovjek koji mi je uputio niz najstrašnijih uvreda i prijetnji. Nakon toga iskaz je dala moja supruga, u kancelariji odvojenoj od moje, koja je takođe potvrdila identitet napadača''- kazao nam je Radončić.

Kako dodaje, kada je identitet napadača utvrđen, onda je policiji rekao da misli da zna šta je konkretno motiv.

''Rekao sam im da mislim da je povod napada na mene tekst koji je nedavno objavljen na Anteni M i u još nekim medijima ''Zašto je novinarka Vijesti pobjegla za Ameriku', odnosno moj odgovor na beskrupulozne laži Vijesti i njihovih vlasnika da Šeki Radončić ima veze sa tim slučajem'-kazao nam je Radončić.

Radončić je prilikom davanja iskaza na pitanje policije da li se osjeća sigurno u Crnoj Gori kazao da se ne osjeća sigurnim, te da strahuje za svoj život.

Kako saznajemo, policija je predmet proslijedila dežurnom tužiocu koji je preuzeo slučaj.

Komentari: 12

WTF

15. 11. 2018 - 23:07

Demonstracija "Evropskih vrijednosti" po sablonu 'prepoznaj' pa se 'posveti'. Milo!? ... kakva slucajnost.,
Stiv

15. 11. 2018 - 23:45

Ja sam noćas izbrisano vijesti!
Rogamski

16. 11. 2018 - 10:06

E ja odavno...
Napad

16. 11. 2018 - 02:19

Opet ovaj sa svojom istinom. Sad će Delta postati Arena!
Dadi

16. 11. 2018 - 04:08

Nije ga prepoznao,ali ga je prijavio imenom i prezimenom---Malo je supljikava ova pricica
V3sko

16. 11. 2018 - 08:23

Vijesti su cetnicke novine
Pravna država

16. 11. 2018 - 09:08

Policija da odradi svoj dio posla, pa dalje po potrebi
Oj, Šeki, Šeki

16. 11. 2018 - 10:47

Meni Šeki djeluje tako naivno, i da je najgori za sebe. Pa ne nego, je li. Jadničak.
Karpati

16. 11. 2018 - 14:42

Pisao je Koča Popović u svom dnevniku pred smrt 1992. godine o braniteljima srpstva i "Srbima po profesiji".  "Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj slavnoj istoriji", 
Mavrovlasi

16. 11. 2018 - 14:43

Otac hrvatske domovine dr Ante Starčević, inače lički polu-Srbin, tvrdio je da su Srbi vlaški nakot, nečista rasa, bića niže vrednosti i smeće od naroda jer su legura Cigana i Vlaha. Dr Ivo Pilar, njegov sledbenik i otac hrvatske geopolitike, pisao je da su Srbi niža rasa, jer imaju crnu, kovrdžavu kosu i debelu dlaku naspram hrvatske: plave, prave i tanke. Da su zlo Balkana, nomadske vucibatine, malobrojni narod, ali otrovan kao mala zmija, s neukrotivim razbojničkim i pljačkaškim nagonom u sebi. Dodavši da oko 64 posto Srba ima izrazito tamno lice, mrke su masti i nalik ptici grabljivici. Lice Srba je lice pravoslavlja, uzvikivao je on. Zvao ih je je smrdljive kaftanlije (kaftan: turski kaput). Dr Dominik Mandić, Pilarov sledbenik, izneo je teoriju da Srbi potiču iz severne Afrike, od crnih Mavara, koji su kao rimski legionari došli na Balkan i pomešali se sa stočarima Vlasima: on Srbe u svojim knjigama naziva još Mavrovlasima.
Jozef K

16. 11. 2018 - 19:43

Dražesno. Administratoru sve čestitke na dopuštanju ovakvih komentara.
Popocatepetl

16. 11. 2018 - 20:47

" otac hrvatske geopolitike" A nije otac hrvatskog svemirskog programa?
Novi komentar