Suđenje za ubistvo Bećirovića

Kovačević: Sa odjeće žrtve nije bilo moguće izolovati biološki trag

Forenzičarka Sandra Kovačević, svjedočeći juče na suđenju Marku Šaranoviću, optuženom za ubistvo biznismena Dragana Bećirovića, objasnila je da nakon zločina nije bilo moguće izolovati „neki drugi biloški trag“, jer je Bećirovićeva garderoba bila natopljena njegovom krvlju.
Objavljeno: 16. 11. 2018 - 06:55 Promjenite veličinu teksta: A A A
Kovacevic: Sa odjece zrtve nije bilo moguce izolovati bioloski trag
Sa privodenja Saranovica

Ona je, odgovarajući na pitanje advokata Borivoja Borovića, koji brani Šaranovića, saopštila i da su tjelesne tečnosti - krv i pljuvačka pune DNK materijala za razliku od bioloških tragova koji se pronađu na dokaznim predmetima.

- Problem sa garderobom je što je ona kompletno bila prekrivna krvlju, a na tim mjestima je nemoguće detektovati neki drugi biološki materijal. Količina DNK materijala u krvi u tolikoj količini je znatno veća od one koja bi na garderobi ostala od kontakta sa drugom osobom – kazala je Kovačević.

Prije pojašnjenja koje je dala forenzičarka, sudija Predrag Tabaš je predočio da je analiza DNK tragova sa mjesta događaja pokazala da se nijedan ne poklapa sa DNK optuženog.

Vještakinja je navela da nije uradila DNK vještačenje čaura koje su pronađene na licu mjesta.

Na pitanje suda, Kovačević je pojasnila da bi to sada bilo nemoguće jer je prethodno na njima rađeno balističko vještačenje i samim tim one su za analizu neupotrebljive.

Kovačević je odgovarajući na pitanje advokta Borovića istakla i da je bilo više zahtjeva za vještačenje dokaza u slučaju ubistva Dragana Bećirovića, ali da nikada nije dobila naredbu da vještači materijal izuzet ispod noktiju žrtve kao i da taj materijal nikad nije dostavljen Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Advokat Borović nije imao primjedbi na stručnost nalaza koji je sačinila Kovačević ali je ukazao na propust policije i Tužilaštva koji sa rukava jakne pokojnog Bećirovića nijesu izuzeli biloške tragovi.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 0

Novi komentar