Poslanica SDP-a o odluci da se vrtić gradi u dvorištu barske gimnazije

Vuksanović Stanković: Političke i partijske interese uvijek treba podrediti interesima zajednice

Odluka SO Bar da se vrtić ipak gradi u dvorištu Gimnazije i time donese "presuda" borovima i čempresima koje su decenijama mjesto druženja mladih Bara me razočarala i kao poslanicu Skupštine, ali još više kao građanku Bara i bivšu učenicu čuvene barske Gimnazije, izjavila je poslanica SDP u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković.
Objavljeno: 16. 11. 2018 - 11:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"U politiku sam ušla čvrsto uvjerena da političke i partijske interese uvijek treba podrediti interesima zajednice, pogotovo one u kojoj živite i podižete djecu. Većina odbornika u Skupštini je danas pokazala da im interesi njihovih sugrađana, hiljada njih i interes Bara nijesu ni na prvom mjestu. Na prvom mjestu je želja "da se ne zamjere" i time dobiju neko mjesto u lokalnoj ili državnoj vlasti, koje kvalitetom vjerovatno ne zaslužuju", navela je Vuksanović Stanković u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Istakla je da žali zbog činjenice što resorno ministarstvo ni rukovodstvo Opštine Bar nijesu uradili ni najmanji napor da razmotre ponuđena rješenja za problem koji se pojavio.

"Nije se ni razmislilo o nekoj alternativnoj lokaciji ili promjeni arhitektonskog rješenja kojim bi se novosagrađeni objekat uklopio u svoju okolinu i sačuvale desetine stabala. Kako sam i sama bila odbornica SO Bar sjećam se odluka kojim su se zaustavljali štetni ugovori i projekti, štitila imovina i novac građana. I u prošlom mandatu, lokalni parlament je pokazao da je spreman da se izdigne iznad političkih podjela i da kroz inicijativu odborničkog kluba naše partije i kolega jednoglasno spriječi prodaju Luke Bar. Danas na žalost vidimo da je te hrabrosti nestalo i da je ostao samo goli partijski interes kod onih kojima od toga da li su na vlasti zavisi očigledno sve u životu. Građanima Bara želim da poručim da borba za naše borove i za naše dvorište tek predstoji i da će je dobiti ujedinjeni i zajedno, ma što željela otuđena partijska elita u vlasti Bara", zaključila je Vuksanović Stanković.

Komentari: 4

Freeman

16. 11. 2018 - 12:38

Mislim g. Vuksanović da DPS Bara želi da iz vrtića djeca odmah pređu u gimnaziju i zato vrtić treba da budu u neposrednoj blizini .
Vaspitacica

16. 11. 2018 - 14:30

Ne blesavi.
Postavlja se pitanje,

16. 11. 2018 - 17:15

Što je važnije đeca ili nekoliko stabala....stabla se uvijek mogu posaditi a đeca nemaju kud a grad raste...najlakše je kritikovati. Pogotovu kada je to opozicija...sve je jasno...
TEMSI

16. 11. 2018 - 19:14

Đeca su najvažnija. Ali su važni i čempresi. Valjda u Baru ima pogodnih prostora za vrtić? Ukoliko nema onda ok.
Novi komentar