Podgorica

Ulazi na Montenegro prajd biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije

Ulazi na šesti Montenegro prajd, koji će biti održan sjutra u Podgorici pod sloganom „Ne ljubimo lance“, biće otvoreni od 11 do 13 sati na dvije lokacije u – kod hotela „Nikić M“ i na mostu Blaža Jovanovića iz dijela grada preko Morače.
Objavljeno: 16. 11. 2018 - 15:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2018, Povorka ponosa počeće u 13 sati.

„Šesti Montenegro prajd održava se uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, te usvajanja nove petogodišnje Strategije za unapređenje kvaliteta života, te nam je podrška svih građana i građanki Crne Gore od velike važnosti. Očekujemo da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance i da poštujemo kulturu borbe za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava“, kaže se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su poručili da očekuju članove i članice Vlade, političkih partija iz vlasti i opozicije, civilnog sektora i sve ostale važne društvene aktere „da nam se pridruže sjutra, 17. novembra, i jasno daju do znanja da se zalažu za unaprijeđenje ljudskih prava i sloboda“.

„Osnovna ideja Povorke Ponosa je da pokaže da su pipadnici i pripadnice LGBT+ zajednice Crne Gore građani i građanke ove zemlje, vaši prijatelji, kolege i ljudska bića koji i dalje ne mogu da žive slobodno zbog neopravdane mržnje i diskriminacije koju trpimo“, navodi se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su pozvali sve građane i građanke da prošetaju sa njima „za bolje sjutra i za bolje društvo za sve!“.

„Čojstvom i junaštvom protiv mržnje i nasilja – NE LJUBIMO LANCE!“, poručili su organizatori šestog Montenegro prajda.

Komentari: 0

Novi komentar