Povodom sjutrašnje Parade ponosa

Amfilohije: Današnji Crnogorci stavljaju svoje brkove tamo gdje im mjesto nije, pederastije se propagira kao “ponos”

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je danas osudio održavanje Parade ponosa u Podgorici i kazao da je došlo vrijeme da današnji Crnogorci stavljaju svoje brkove, svoj muški ponos, tamo gdje im mjesto nije kao i da se pederastije se propagira kao “ponos”.
Objavljeno: 16. 11. 2018 - 15:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Svetinja braka nije prosta biološka zajednica nego radionica života, radionica rađanja za vječnost i spasenje. Brak predstavlja nastavak Božjeg
stvaralačkog čina kroz čovjeka i u njemu ugrađenoj tajni ljubavi. Otuda čedomorstvo (= abortus) i savremena bijela kuga predstavljaju negaciju te božanstvene tajne, plod su sebičnosti i čovjekomržnje. Sebičnost, razaranje smisla ljubavi i njeno obesmišljenje predstavlja i osnovu tzv. jednopolnih brakova. Propagiranje pederastije kao “ponosa” predstavlja svođenje ljubavi na tjelesnu pohotu, ugrožava vječni smisao čovjekovog bića, njegovog tijela i duše”, naveo je Amfilohije u reagovanju.

 

Kako je dodao, ljubav koja ne rađa (nemajući ni prirodni potencijal rađanja) i koja se ne rađa, jednaka je obogotvorenju smrti i prolaznosti.

“Zaista, čovjeku je “sve slobodno”, sve je njegovo pravo, ali ovo predstavlja slobodu koja raščovječuje, lišavajući čovjeka i svega čovječijeg-vječnog smisla, obogotvorujući nečovječnost, ništavnost, prolaznost”, kazao je on.

“Sveta je riječ Apostola naroda Pavla:”ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni lopovi, ni pijanci, ni otimači, ni muželožnici neće vidjeti Carstva nebesnoga” (1 Kor. 6, 9-10). Muželoštvo je, dakle, jedan od osnovnih grijehova ljudskih. Ko je vidio bludnike i preljubočince, lopove i pijanice da obavljaju ”parade ponosa? “Samo protivprirodni grijeh pederastije LGBT… se propagira kao “ponos”, naveo je on.

 

Kako dodaje, ljudi su podložni i drugim grijesima, ali ih makar ne propagiraju kao vrlinu.

“One koji se tome suprote nazivaju homofobima; grijehofobiju proglašavaju za homofobiju! Treba da je svima znano: Crkva Božja bi se odrekla sebe, kada bi prihvatila grijeh za vrlinu, lažnu ljubav za pravu ljubav, nečovječnost za čovječnost, grijehofobiju za homofobiju. Ne samo Hrišćanska Crkva, nego i sveukupna čovječanska religioznost, svo ljudsko iskustvo od iskoni, počevši sa drevnim jevrejskim prorocima, ističe među svim grijehovima posebno-sodomiju”, naveo je on.

Gradovi Sodoma i Gomora su zbog tog grijeha Božijom kaznom pretvoreni u Mrtvo more, vodu bez života i živih bića-do današnjeg dana, navodi Amfilohije.

“Nikakvo čudo: ovaj grijeh materinu utrobu pretvara u “mrtvo more” radionicu života pretvara u radionicu smrti. Danas ozakonjeno čedomorstvo (=abortus) predstavlja ozakonjenje ubistva (ubiti dijete od mjesec dana, ili deset mjeseci ili devet godina-isti je zločin). Pederastija je istovjetna (i po izrazu) sa grijehom pedofilije, skrnavljenjem djeteta. Zato oni koji danas ozakonjuju prvo, to čine i sa drugim. Zašto izraz “peder” u svim jezicima predstavlja moralnu rugobu? Pa i oni koji time “ponosno paradiraju” osjećaju taj izraz kao uvredu, tražeći da se pederastija ozakoni kao bračna zajednica, izjednači sa svetinjom braka, kao da zaboravljaju da “pedofilija” ima isto značenje. Otuda takvi, prije ili kasnije, tražiće ozakonjenje usvajanja djece; poričući svetinju rađanja, ipak ne mogu bez djece”, rekao je on.

Kako dodaje, sodomija, kao i mnogi drugi grijesi, prate čovjeka odvajkada.

“Čovječanstvo, međutim, po prvi put u istoriji, i to ono “prosvećeno zapadno”, taj sodomski grijeh ozakonjuje (zajedno sa samoubistvom i ubistvom djece). Nije li to znak da ova “moderna” civilizacija ozakonjuje samouništenje ljudskog roda?! Oni koji to zastupaju i propagiraju, ne odriču li se time i svojih roditelja, jer da su se oni ponašali na njihov način, ovih ne bi ni bilo, ne bi se rodili…”, rekao je on.

Kako navodi, otkad postoji Crna Gora, Crnogorci su taj grijeh smatrali kao nakaznost i nemoral.

“Došlo vrijeme da današnji Crnogorci stavljaju svoje brkove, svoj muški ponos, tamo gdje im mjesto nije. Toliko je grijehova koje danas čine ljudi, ali je čudno i neshvatljivo za zdravi ljudski razum, da ovaj grijeh odvajkada smatran za bolest (svaki grijeh je ustvari moralna bolest) se propagira kao “ponos”. Po narodnoj: “Čega se pametan stidi, time se lud ponosi.”Ovo se kod nas prihvata u duhu usvajanja “zapadnih vrijednosti”. No, zašto prihvatiti i propagirati kao “pravo” i “vrijednost”, ozakonjenjenečega što ustvari uništava i Zapad i Istok, kao i one koji to prihvataju, odričući se svog iskonskog morala, svoga “čojstva i junaštva”. Neki od takvih tvrde da vjeruju u Boga, previđajući da nas svaki grijeh odvodi od Boga; da se time ustvari odriču od Boga Ljubavi, ponižavajući i čovjeka u sebi kao bića stvorenog za istinsku Ljubav, bića koje rađa i koje se rađa-za vječnost”, zaključio je mitropolit Amfilohije.
 

 

Komentari: 18

Ada naši su

16. 11. 2018 - 15:31

Ta pederastija je nastala od popova! Vidji Kačavendu i još puno popova kojima je jedina razonoda pederastija i gžepni bilijar!
Pahomije

16. 11. 2018 - 17:36

Kada se ovima jos jdoda "ponos srpstva" Pahomije, koji jedva ceka da se sretne sa Amfijem i njegovim saradnicima.... bice ponosa preko glave.
Pecatanje otpozadi

16. 11. 2018 - 17:39

Omiljeni hobi popovske mafije sto mnogo snimaka i potvdjuje. I sad bi oni nekome da pricaju(popuju!) o moralu! Ko o cemu &^%@a o postenju! Da su primjer postenja pa neka im bude, ali ovako ne!
Marko

16. 11. 2018 - 15:39

U spc samo pedofila ima,sve preko 17 je bezbjedno u njihovim manastirima.
Putnik Namernik

16. 11. 2018 - 15:44

Prvo sredi svoju kucu pa onda gledaj kod drugoga.
Pedagogija SPC

16. 11. 2018 - 18:34

U suprotnom ce popovi SPC lopatama da prevaspitaju svoje ucenike koje nisu na njihovoj liniji.
Baba

16. 11. 2018 - 22:11

I provjeri jeli ti brada na pravom mjestu, popeeeeee
Јоцо

16. 11. 2018 - 15:56

Зашто тако одвратно лажете да су све педофили? Колико их ви познајете? Од хиљада свештеника и монаха, сигурно се нашао неки хомосексуалац. Јесте ли икад тако нападали католике, код којих је тога много више? Знате ли да је Антоније, Мирашев претходник био истог опредјељења?
Kratko pamćenje

16. 11. 2018 - 19:16

Joco, šta misliš o tome da je Amfilohije bio đakon kod Antonija??
koroman

16. 11. 2018 - 15:57

Šta veleučeni Amfi misli o nastanu potomaka Adama i Eve? Da li je u razmnožavanju bilo incesta ili nije? Eva rodi, primjera radi, jedno ili dvoje djece. Adam je da bi se rađala nova djeca, imao seks sa djecom, djeca međusobno ili djeca sa Evom i Adam sa Evom? Ima li još neka kombinacija?
Peśo

16. 11. 2018 - 16:45

Vi iz SPC ste ih svavili davno i dodali malo brade. Kao dokaz su mnogi postupci prema starešinama Beogradske patrijaršije.
Milo Vujovic

16. 11. 2018 - 16:48

Dokle ce vise ovaj pop da Vrijeđa Crnu Goru i Crnogorce,ovo su mu Zadnji izdisaji Blizi se Kraj Okupatorskoj ilegalnoj tzv.sPc. u Crnoj Gori ! a sto se Tice tople brace vasa crkva je Opste Poznata po Ruzicastim Nocima i me.a orgijama !!
POPE RISTO

16. 11. 2018 - 17:39

I pederastiju sa brkovima i bez brkova stvorio je Bog po svom liku i proviđenju. A ti kao pastir žive crkve Božije morao bi poštovati božija duhovna stvorenja više nego obični smrtnici stada božijeg. No ti pope risto ta božija stvorenja koja pripadaju pederastiji po gospodovom naumu smatraš Zlom. Vidi to sa svojim Gospodom. A razmisli zašto ne proklinješ izdajnike i neljude iz devetog kruga pakla zašto njih podstčeš na izdajstvo CG a to nije djelo božije promisli nego nedjelo ideologije Velikog Zla. Mnogo je šarena tvoja mantija pope Risto a primičeš se vratima sv. Petra-nije li te malo strah?
Djuradj

16. 11. 2018 - 18:01

...duhovno lice treba da bude puno topline i samilosti...skromno i razumno...primjerom da vodi i nadahnjuje...sve ljude cijeni i postuje...pisao bih i dalje no me majka Anika zove,palacinke da se ne hlade....
Djuradj

16. 11. 2018 - 19:34

...odlicne su bile palacinke...duhovno lice ne treba da bude iskljucivo..extremno...zadojeno nacionalizmom...mrznja treba da mu je strana...da uzvraca dobrotom uvijek bez izuzetka...e,sad odoh da gledam "Juzni vetar",kazu da je dobar film...
Hoćemo li i “njih”...

16. 11. 2018 - 18:53

Hoćemo li i “njih” pokušat pobit kao “one” devedesetih godina. Ova tema nije filozofska nego životna. Trebao bi ljude svih osobenosti primati duhovnom srcu i blagoslovu.... Izopačio si se demagogijom, novcem i političkim djelovanjem, tako da tvoja priča nema temelja, a tebi nema spasa.
JOVETA.

16. 11. 2018 - 19:38

Pripazi ti, Risto, đe turaš bradu.
Daleko bilo

16. 11. 2018 - 23:56

Nema toga kod nas, to ima samo u Sloveniju!
Novi komentar