Saopšteno iz Britanske ambasade

Vanji Madžgalj dodijeljen orden počasnog reda britanske imperije

Gospođa Vanja Madžgalj dobitnica je ordena počasnog reda britanske imperije (Member of the British Empire, MBE) koju joj je, u ime Njenog Kraljevskog Veličanstva Kraljice Elizabete II, uručila ambasadorka Alison Kemp na sinošnjoj ceremoniji u Podgorici, saopšteno je iz Britanske ambasade.
Objavljeno: 16. 11. 2018 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovo prestižno priznanje, gospođa Madžgalj je dobila za svoj neumoran rad u Britanskom savjetu tokom prethodne dvije decenije i njenih profesionalnih dostignuća u kontekstu obrazovanja, promocije engleskog jezika i kulture, i šire reforme u Crnoj Gori.

Gospođa Madžgalj, sada direktorica Britanskog savjeta, pridružila se organizaciji koju predstavlja u avgustu 1994. godine, i već u oktobru 1994. godine postala je jedan od ključnih članova tima. Tokom posljednje 24 godine, ona blisko sarađuje sa ključnim donosiocima odluka u Crnoj Gori.

„Njena vizija, odlučnost i posvećenost doprinijeli su jačanju odnosa između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore kroz rad Britanskog savjeta. Njen značajan rad na reformama ogleda se u raznim oblastima - od obrazovanja, do jačanja demokratije, kulture, održivog razvoja i pripreme za EU integracije. Sve navedeno personifikuje dinamične i uspješne odnose između naših dviju zemalja“, navela je britanska ambasadorka u Crnoj Gori.

U ime Njenog Kraljevskog Veličanstva Kraljice Elizabete II, ambasadorka Kemp je čestitala na imenovanju i dodala da „ovo imenovanje predstavlja priznanje dostojno njenog zalaganja“.

Gospođa Madžgalj se zahvalila svojim kolegama u Britanskom savjetu i ambasadi na podršci i saradnji, kao i svojim poslovnim saradnicima na saradnji koja traje preko 20 godina. „Večeras sam izuzetno srećna, ponosna i dirnuta što je meni pripala ova čast da dobijem ovakvo priznanje od Njenog Kraljevskog Veličanstva, za moj doprinos kulturnim odnosima između Crne Gore i Velike Britanije.“

Počasni MBE se dodjeljuje britanskim i nebritanskim državljanima za njihov prepoznatljiv rad, koji nagrađuje Kruna. Prilikom donošenja odluke uzimaju se u poseban obzir dugoročna postignuća ili rad u zajednici koji će imati značajan uticaj i biti primjer drugima.

Komentari: 0

Novi komentar