Počinje u 13 sati

U Podgorici Parada ponosa, evo koje će ulice biti zatvorene

U Podgorici će se danas  održati šesta Parada ponosa pod sloganom “Ne ljubimo lance”. Povorka ponosa počeće u 13 sati.
Objavljeno: 17. 11. 2018 - 08:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Centar Podgorice, kao i prethodnih godina, biće zatvoren, a za učesnike manifestacije, od 11 do 13 sati, obezbijeđena su dva ulaza – jedan kod hotela „Nikić M“ i drugi na mostu Blaža Jovanovića za one koji budu dolazili iz dijela grada Preko Morače.

“Šesti Montenegro prajd održava se uoči usvajanja Zakona o životnim zajednicama lica istog pola, te usvajanja nove petogodišnje Strategije za unapređenje kvaliteta života, te nam je podrška svih građana i građanki Crne Gore od velike važnosti. Očekujemo da zajedno pokažemo da ne ljubimo lance i da poštujemo kulturu borbe za osnovnu slobodu i osnovna ljudska prava”, kaže se u saopštenju.

Iz Organizacionog odbora Montenegro prajda su poručili da očekuju članove i članice Vlade, političkih partija iz vlasti i opozicije, civilnog sektora i sve ostale važne društvene aktere “da nam se pridruže sjutra, 17. novembra, i jasno daju do znanja da se zalažu za unaprijeđenje ljudskih prava i sloboda”.

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa od šest do 15 sati za saobraćaj biće zatvoreno više ulica 

“Biće zatvoren Bulevar Svetog Petra Cetinjskog – od ukrštanja sa Ulicom Marka Miljanova do Ulice Ivana Milutinovića, Bulevar Stanka Dragojevića, Ulica Slobode, Vučedolska ulica do ukrštanja sa Ulicom Slobode, Njegoševa ulica do ukrštanja sa Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i Ulica Kralja Nikole – od hotela Nikić do hotela Hillton”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija, ukoliko to bude bilo potrebno, može u ovom periodu zatvoriti i druge ulice u centru Podgorice.

 

Komentari: 3

Rašo

17. 11. 2018 - 08:33

Da ga nijesu malo prećerali, ne vidim da ih neko ugrožava da bi svako malo paradirali i reklamirali sebe. Što hoće da iskažu tim svoim nastupima ako ih niko ne ugrožava.
Sofer

17. 11. 2018 - 08:59

Meni jedne godine i protestanti i policija, ko krsima ko suzavcem, nagrdise auto.
JOVETA.

17. 11. 2018 - 09:38

Nije pošteno da se zbog LGBT populacije, DF-a ili nekog drugog zatvara ovoliko ulica i pravi paraliza u pola Podgorice.
Novi komentar