Istraga protiv tri kriminalne grupe: Saslušan Strahinja Koprivica

Strahinja Koprivica saslušan je u svojstvu građanina u istrazi protiv tri grupe koje su, prema sumnjama Specijalnog tužilaštva, predvodili Nikšićanin Ranko Radulović, Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović.
Objavljeno: 17. 11. 2018 - 09:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Osim Strahinje Koprivice, iskaz je pred tužiocem dao i njegov otac Duško, koji je službenik Uprave policije, a čije ime se našlo na spisku za likvidaciju, kao i neraspoređeni službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost Zoran Lazović i Duško Golubović, kao i braća Marko i Vladimir Vilotijević iz Nikšića.

Marko i Vladimir su sinovi Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, Rankovog rođenog brata. U ovoj istrazi saslušani su i njihovi sugrađani Darko Janjić i Radovan Mujović koji su, prema evidenciji policije, bliski kavačkoj grupi. Tužilaštvo kao ključni dokaz ima priznanje zaštićenog svjedoka kodnog imena Jadranko Jonski, koji je u nekoliko svjedočenja u Višem sudu video-linkom predočio saznanja o djelovanju petnaestočlane grupe čiji je član bio.

Osim Radulovaića, Brajovića i Vukotića, aktom Tužilaštva su obuhvaćeni i Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić(20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54) i Miladin Dedović.

Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra, Nikšićanin Stefan Perović i Kotoranin Nikola Mršić, koji je u bjekstvu.

 

Komentari: 0

Novi komentar