U pravnom smislu

Sekulović: Usvajanje rezolucije ništa neće promijeniti

Usvajanje rezolucije povodom stote godišnjice Podgoričke skupštine neće ništa promijeniti, jer su njene odluke već stavljene van snage, ocijenio je pravnik Sergej Sekulović.
Objavljeno: 17. 11. 2018 - 13:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poslanici vladajuće koalicije podnijeli su u skupštinsku proceduru Predlog Rezolucije povodom stogodišnjice Podgoričke skupštine, kojom se njene odluke proglašavaju ništavnim.

Sekulović smatra da je iznenađujuće da se Demokratska partija socijalista (DPS) odriče ranijeg stava da su odluke Podgoricke skupštine derogirane, između ostalog, i referendumom iz 2006. godine.

"Usvajanje ovakvog dokumenta neće promijeniti ništa, jer su odluke Podgoričke skupštine zaista de facto i de jure stavljene van snage, inače ne bismo živjeli u nezavisnoj državi", rekao je Sekulović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, podgrijavanje ove i sličnih tema je “bacanje prašine u oči građanima”.

"Podgrijavanje ovih tema ima za cilj zakucavanje političke scene na jasnim državno-identitetskim podjelama, koje realnost odbacuje", smatra Sekulović.

On je kazao da se značajne teme ovim stavljaju u drugi plan.

"U tom smislu, realne teme od značaja za građane se stavljaju u drugi plan, što šteti razvoju političke scene i stavlja ih u domen predpolitike ili antipolitike", zaključio je Sekulović.

 

Komentari: 5

Objektivni

17. 11. 2018 - 15:56

Ne bih rekao da je baš svejedno . Sad imas i zvanicno ponistenje odluke i zakonsku osnovu za : vracanme Crkve i njene imovine , naplatu ratne stete , zakonsku zabranu proslave propasti drzave , .... I jos puno toga ..
Milo Vujović

17. 11. 2018 - 16:18

Koliko ima u Crnoj Gori tzv.Stručnjaka anti Crnogoraca,kojem je Važnija Neka druga Tema,ovaj kao da živi u Africi i ne vidi Najveći Problem Crnogorskog Društva i Pitanje Svih Pitanja Vraćanje Statusa CPC,Koji je imala prije Okupacije 1918.g.Rezolucijom se Poništava Sve od tzv.Podgoričke skupštine,a Najvažnije je to što će se Poništiti Akt(Dekret) Zločinaca karađorđevića,Stim Ukidanjem se Ukida Okupatorska ilegalna tzv.sPc u Crnoj Gori i Rješava se Pitanje Svih Pitanja i ispravlja se Nebeska Nepravda prema CPC i Crnogorskoj Naciji,ako se ovo ne Desi Niti će Crna Gora biti Nezavisna niti Samostalna Država,i Zato se Mora Ukinuti Okupatorska ilegalna tzv.sPc u Crnoj Gori,Sve Drugo Vodi Nas u Neizbježne Sukobe !!
CiNick

17. 11. 2018 - 19:50

Rezolucija bi svakako promijenila rejting režima i to je razlog minimiziranja značaja te odluke. Građanima je važno da se vlast odredi prema događaju koji je formalno opravdanje za ukidanje crnogorske države od strane okupatora. Da znaju je li patriotska ili izdajnička, pošto nije jasno u kom pravcu vodi državu.
grbalj

17. 11. 2018 - 19:52

GOSP. PRAVNOCE, S,S, NIJESTE U PRAVU.OSPORAVATE RESOLUCIJU SKUPSTINE,KAO GUBLJENJE VREMENA, A NE OSVRCE TE SE NA SRBIJANSKE POTRCNIKE KOJI OSPORAVAJU DANASNU CRNU GORU.PA SAD VI PROCIJENITE VASU KOMENTAR,KOME BLOKU VI PRIPADATE?
Peśo

17. 11. 2018 - 22:30

U pravnom smislu, jer je nelegitimna, da. U moralnom, pa mora se reći istina. Naši istoričari moraju bjasniti neznavenom narodu sva dešavanja koja su dovela do Podgoričke skupštine. Priča oko nestajanja Crne Gore počinje par decenija ranije.......
Novi komentar