Kazao pred ključni duel u LN

Tumbaković: Da se suprotstavimo Rumuniji i nađemo satisfakciju za propušteno protiv Srbije

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je da su on i njegovi igrači svjesni kakav je značaj utakmice koju "hrabri sokoli" igraju sjutra veče sa Rumunijom pred svojim navijačima u Podgorici, i dodao da je primarni zadatak da se ekipa bori i da bude spremna da ostvari željeni rezultat.
Objavljeno: 19. 11. 2018 - 12:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Svaka utakmica ima psihološko opterećenje, pa i ova, jer svaka utakmica ima cilj. Doveli smo se u situaciju da sjutrašnja ima status odlučujuće, ali to je normalno u sportu. Ne postoji utakmica u kojoj nema opterećenja. Samo je pitanje kako ćemo da se snađemo. Mi ćemo se truditi da držimo koncentraciju, što nijesmo imali u određenom dijelu meča u Beogradu, tih petnaest minuta. To je tranzicija, koja traje i koja će trajati, a zavisi i od igrača koji su u tom trenutku na terenu. Ovaj tim će da raste, u to sam siguran - ocijenio je Tumbaković.

Ovo je četvrti susret dvije selekcije, pa Tumbaković navodi da je svaki duel sa Rumunima bio specifičan.

- Svaka utakmica sa Rumunijom je bila specifična. Prvu, u kvalifikacijama za SP 2018, odigrali smo korektno, bila je naša prva zajednička. Druga u Podgorici je bila najbolja do sada, ekipa nije dala šansu Rumuniji, pokazala je karakter, a opet smo dobili 1:0. U prethodnoj smo bili oslabljeni, a željeli smo pobjedu, zadovoljili se remijem. Sada moramo da pobijedimo, takvi su zahtjevi jer posljednje kolo definiše takve ciljeve. Pripremićemo ekipu, ne nešto posebno različito u poređenju sa prethodnim mečevima, jer mi uvijek idemo na pobjedu, a postavka će biti daleko ofanzivnija nego do sada - kazao je Tumbaković i dodao:

- Želimo da odigramo dobru i kvalitetnu utakmicu, da se borimo. To je naš primarni zadatak - da se suprotstavimo Rumuniji i da nađemo neku satisfakciju za nešto što smo propustili protiv Srbije. 

fscg6

Dosta je kalkulacija pred meč - Rumuni su još u igri i za prvo mjesto u grupi.

- Pretpostavljam da će u varijanti sa Razvanom Marinom i Paulom Antonom, koji se vraćaju, pokušati da nas iznenade... O svemu vodimo računa, ali pokušaćemo da na osnovu našeg kvaliteta opredijelimo način igre koji nama odgovara - kazao je selektor "hrabrih sokola".

Tumbaković i igrači dobili su i nakon drugog poraza od Srbije podršku predsjednika FSCG Dejana Savićevića, a selektor podvlači da mu prija podrška i dodaje da nije zadovoljan urađenim u prethodne tri godine.

- Prija podrška, ali i da je drugačije ne bih se obazirao. Ne plašim se nikad ničega, jer radim najbolje što mogu. Mi, moj stručni štab i ja - pokušavamo da radimo na najbolji mogući način, maksimalno profesionalno, ja bolje ne znam. Lijepo je ako to neko prepozna. Međutim, ja lično nijesam zadovoljan onim što smo uradili u prethodne tri godine, očekivao sam puno više, a razloga ima i u spoljnjim faktorima - povredama, odsustvu velikog broja važnih igrača. Zbog toga je važno da sjutra odgovorimo rezultatskom izazovu i da na terenu ostavimo dobar utisak - poentirao je Tumbaković.

Komentari: 0

Novi komentar