Formirana komisija

Ekonomski fakultet provjerava Bečićev magistarski rad

Vijeće Ekonomskog fakulteta formiralo je danas Komisiju koja će provjeriti autentičnosti magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića.
Objavljeno: 19. 11. 2018 - 15:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Naglašavamo, da prije donošenja Odluke Senata, nije postojala mogućnost da Ekonomski fakultet provjeri autentičnost magistarskog rada, što je vijeće Fakulteta u svojim zaključcima i naglasilo. Kako bi se izbjegle sve medijske zloupotrebe i ovaj slučaj stavio na mjesto koje je jedino mjerodavno za odlučivanje u konkretnom slučaju – akademsku zajednicu, Vijeće Fakulteta je u cilju obezbjeđenja pune objektivnosti ovog procesa, formiralo respektabilnu Komisiju sastavljenu od istaknutih stručnjaka iz uže stručne oblasti magistarskog rada van Crne Gore”, ističu u Fakultetu.

Oni su najoštrije osudili raniju medijsku zloupotrebu zaključaka Vijeća Ekonomskog fakulteta.

“Zaključci Vijeća Ekonomskog fakulteta donešeni na V sjednici održanoj 19.juna 2018. godine se odnose na proceduru prijave, ocjene i odbrane magistarske tezekandidata Alekse Bečiće, kako je to bilo traženo od Senata Univerziteta Crne Gore. Ni jednog trenutka Vijeće Ekonomskog fakulteta nije provjeravalo autentičnost pomenutog rada, niti se izjasnilo da predmetni magistarski rad nije plagijat. Osnovni razlog kao što je i ranije naglašeno nalazi se u činjenici da Vijeće fakulteta nije nadležno da utvrđuje postojanje plagijata”, navode oni.

Posebno naglašavaju da Ekonomski fakultet, u svim godinama svog postojanja ostaje privržen idejama akademske etike, i oštro osuđuje svaki vid plagijarizma.

“Uvjereni smo da pozicija i ugled koje je Ekonomski fakultet gradio skoro šest decenija ne mogu biti ugroženi slučajem potencijalnog  „studentskog prepisivanja“ i pokušaja njegovog pravdanja u plaćenim oglasima”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 6

Prosto proširena rečenica

19. 11. 2018 - 16:05

Ovaj sa manjkom vijuga ne može napisatui ni prosto proširenu rečenicu, a kamo li magistarski rad.Više šansi da to urade imaju tovari iz Mojanovića.
KAKAV TOVAR

19. 11. 2018 - 16:35

Tovar je plemenita i vrlo podcijenjena korisna životinja, a ovaj???
Joveta

19. 11. 2018 - 16:41

Ukoliko doticni gospodin nastavi da odbija ucesce u radnoj grupi treba proglasiti njegovih rad za plagijat pa sve I da nije.Na glavu su nam se popeli negatori svega I svacega.
Nevjerovatno!

19. 11. 2018 - 22:59

Bravo Joveta! Ti si mnogo jednostavnije rekao ono što sam ja mallo dolje pod istim imenom pokušao reći. Nije ovdje u Crnoj Gori sada bitno što je istina, je li ili nije plagijat. Strčiš, nijesi za vlast i molim te kako si i rekao-bio ne bio , treba reći da je plagijat. Ma ljudi kud smo mi to krenuli, pitam se...nadam se samo da nećemo stići tamo gdje smo se zaputili. Za naše dobro i onih koji će doći poslije nas.
Veselin L.

19. 11. 2018 - 20:27

Gospodo, napisali ste veoma neprimjerene i ružne komentare. Ne morate se složiti sa mišljenjem, izjavama i djelanjem gospodina Alekse Bečića, ni ja se često ne dijelim njegove stavove, ali dozvolićete, svako ima pravo da misli svojom glavom, pa i da griješi. Ne smijemo ga zbog toga vrijeđati i osuđivati. Moja želja je da se u pokrenutom postupku na Ekonomskom fakultetu utvrdi istina, a iskreno ‘navijam’ da upotrijebim sportski izraz, da se potvrdi da je taj magistarski rad pošteno odrađen. A, nezavisno od toga, ako gospodin Bečić i dalje smatra da treba da bojkotruje Skupštinu, npr., neka je bojkotuje, jer ne čini to sam i, kao što rekoh, svako ima pravo da griješi.
Nevjerovatno!

19. 11. 2018 - 22:40

Vjerujem da skoro pa da i nema crnogorskog gradjanina, da mu dvoje komšija u poslednjih petnaestak godina nijesu prekonoći "završili fakultet". Državne firme su pune takvih akedamaca. Nemojte me me pitate, koje. Svaka. I niko ništa, ne samo zbog ogromne finansijske štete budžetu, nego što znamo što takvi akademci znače za te firme i njihovu budućnost. I niko ništa. Ali Bečića i njegovu diplomu da ispitamo!? Pa dobro znamo da nije u DPS i to je kod nas normalno da slijede provjere. I uredu je, slažem se, tim prije što je mogao i gore proći. Kod nekih su poslanika i političara pronašli djelove HTZ opreme , pa sad na sudu da dokažu da nijesu teroristu. Dobro i to je uredu. Ipak je ovo Crna Gora. Uzgred ko je god diplomirao, zna da ako neko oće, može, uvijek i svakome naći neki dio i viknut poslušnu štampu - plagijator. Naša posla.
Novi komentar