Suđenje za pokušaj ubistva

Svjedok: Krcunović me napao s leđa bez povoda

Svjedok Radosav Vukčević ispričao je juče u Višem sudu da ga je 11. juna napala nepoznata osoba s leđa, ali da je kasnije saznao da se radi o Predragu Krcunoviću.
Objavljeno: 20. 11. 2018 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predrag Krcunović i Dejan Janjić terete se za pokušaj ubistva, dok se Vladanu Đukanoviću sudi zbog pomaganja u izvršenju krivičnog djela i Daliboru Matijaševiću zbog prikrivanja dokaza.

Prema navodima optužnice, Krcunović je 11. juna u lokalu „Katalea” u Nikšiću pokušao da ubije Darka Janjića i umišljajno doveo u opasnost živote Dejana Janjića i Dalibora Matijaševića, kao i još pet neidentifikovanih osoba.

- Nije bilo povoda, čak smo se i pozdravili, poljubili... Bio je u društvu nekih momaka, više puta je krenuo da me udari, a jednom me je zakačio samo. Ja sam krenuo da idem kući, a Darko je krenuo da uđe u diskoteku i nastala je pucnjava. Nisam vidio lica, bila je magla, gužva... Krcunovića nisam vidio poslije pucnjave – kazao je Vukčević.

Naveo je da je Krcunović ranije imao sukob sa drugom Ivanom Todorovićem.

Vukčević je odgovarajući na pitanja Krcunovića kazao da je on zvao Janjića telefonom i da ga je čekao kod diskoteke. Svjedok nije mogao da se sjeti da li ga je Krcunović te večeri nakon sukoba zvao na piće.

S druge strane, svjedok Nikola Tomić je saopštio da je Krcunović zvao Vukčevića na piće, a da je ovaj odbio i rekao da ide kući.

- Te noći bio sam sa Krcunovićem, sa nama su bili Janko Gardašević i Vladan Đukanović. Izlazio sam dva-tri puta iz diskoteke, a jednom sam izašao jer mi je Krcunović rekao da vidim kakva je to gužva ispred – ispričao je Vukčević.

Optuženi Krcunović prigovorio je jer, kako tvrdi, na prethodnom pretresu nije ušao u zapisnik dio iskaza koji bi njemu išao u korist.

Komentari: 0

Novi komentar