Slučaj "Carine"

Odgođeno suđenje Mugoši

Nastavak suđenja bivšem gradonačelniku Podgorice, Miomiru Mugoši, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine, je odgođen.
Objavljeno: 20. 11. 2018 - 09:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Prema informacijama iz Višeg suda, današnje ročište je odloženo jer je sudija Vesna Pean, koja sudi u tom postupku, otišla na seminar.

Mugoša je ranije odbio da pregovara o potpisivanju sporazuma o priznanju krivice u slučaju Carine.

Nakon toga je optužnica proširena i na njegove nekadašnje saradnike Dragana Đukića, Dragana Kruščića i Dragicu Mitić, kojima je takođe nuđeno da potpišu sporazume u kojima bi optužili bivšeg gradonačelnika Podgorice, ali su i oni to odbili.

Za slučaj Carine, kojim je budžet glavnog grada oštećen za 6,7 miliona eura, prvo je optužen Mugoša. Zbog nedostatka dokaza protiv nekadašnjeg prvog čovjeka Podgorice, tužilaštvo je usred suđenja proširilo istragu, a potom i optužnicu.

Mugoša se tereti da je 2007. zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalnog parlamenta omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu.

Istraga protiv Mugoše pokrenuta je nakon što su vještaci uradili procjenu štete nastale 2007. godine u poslu koji je Opština sklopila sa kompanijom Carine, čiji je vlasnik Čedomir Popović.

Komentari: 4

Pravnik1

20. 11. 2018 - 11:14

To zemljište ne vredi koliko ga je Mugosa uvalio Carinama.Kako bi bili srećni da mogu vratiti pare.Zato i pada optužnica .Za ostalo lopinjanje Mugija sudite ali ovo ne.Evo radnici Radoja Danica ne mogu da prodaju nikome zemljište Jos imaju struju vodu kanalizaciju DUP....
Peśo

20. 11. 2018 - 17:01

Ej, nije pitanje koliko vredi i dali vrijedi, nego samovolja suprotna zakonima države Crne Gore. I treba da bude pravosnažno osuđen za zloupotrebu položaja i nadoknadi štetu. Da se malo država potrudi pronašla bi mu investicije i van naše države...
A' vec se vidi,

20. 11. 2018 - 12:48

-da ce i ovaj proci ka Sveto Marovic, mozda par mjeseci zatvora ili ni toliko a onda po nekoj osnovi niko ga dirat nece moci - a kao traziticega ?
PROLAZI VRIJEME

20. 11. 2018 - 13:10

Cudno je da covjek stalno ima pricu da je cist i da sve sto je radio zbog gradjana je radio.Mi koji ga znamo od rodjenja najbolje smo vidjeli njegov brzi skok u veliko bogastvo. Znamo ga kao siromaška prije ulaska u politiku. Mnogo gradjana Podgorice to zna, on tuzilastvu mora objasniti kako je sve to stekao. Možda je dobar graditelj, ali je loš čovjek, gazio je mnoge poštene ljude i na prevaru završavao poslov. A i naplatio je za sebe svaki milimetar koji je izgradio. Ipak, neke stvari mora objasnit na sudu. Red je red...
Novi komentar