U istrazi ubistva Podgoričanina Veselina Kalezića saslušano više bezbjednosno interesantnih osoba povezanih sa škaljarskim klanom

Vozilo koje su koristile ubice ukradeno u regionu

Ubice su Kalezića pratile, sačekale da parkira automobil i najvjerovatnije sa veće razdaljine pucale u njega čim je izašao iz automobila i zakoračio na trotoar
Objavljeno: 21. 11. 2018 - 06:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Više osoba iz škaljarskog i zagoričkog klana saslušano je u istrazi ubistva Podgoričanina Veselina Kalezića (47), koji je likvidiran u ponedjeljak veče na Starom aerodromu.

Prema saznanjima Pobjede, izjave su uzete od osoba iz Podgorice, Bara, Budve I Cetinja. Istražitelji intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva – prikupljaju dokaze koji mogu pomoći u rasvjetljavanju zločina i identifikovanju osumnjičenih.

Utvrđeno je da su vozilo i tablice koje su koristile ubice ukradeni, što navodi na sumnju da je likvidacija odrađena planski. Tablice su ukradene u Sutomoru u novembru prošle godine, a vozilo u jednoj zemlji u regionu. Zapaljeni automobil pronađen je u Botunu ubrzo nakon zločina. U njemu nije bilo oružja. Inspektori su istragom došli do saznanja da je pucano iz pištolja i da je najvjerovatnije korišćen prigušivač. Pronađene su čaure 9 milimetara. Kalezić je ubijen u ponedjeljak ispred lokala „Level“ na Starom aerodromu nešto poslije 17 sati. Ubice su ga pratile, sačekale da parkira automobil i najvjerovatnije sa veće razdaljine pucale u njega čim je izašao iz automobila i zakoračio na trotoar. Imao je više povreda po glavi i tijelu i odmah je podlegao povredama. Odmah nakon zločina, inspektori su došli do podatka da je Kalezić bio čest gost lokala „Level“, što potvrđuje sumnju istražitelja da su egzekutori poznavali navike žrtve.

Istražitelji ispituju po čijem nalogu je ubijen Kalezić. Zbog njegovih veza sa članovima kavačkog klana, provjeravaju članove suprotstavljene grupe - ,,škaljarce“. Kalezić je ubijen na svega nekoliko stotina metara od bašte lokala „Palata“, u kojem je u maju ove godine ubijen Miodrag Migi Kruščić. Prema podacima iz bezbjednosnih službi, Kalezić je bio blizak Podgoričaninu Milošu Šakoviću, članu kavačkog klana, koji je ubijen 31. marta u centru Podgorice, u lokalu „Forum“. Zbog veza sa ovom kriminalnom grupom, Kalezić je bio u sukobu sa osobama iz Podgorice koje su bliske sa škaljarskim klanom. Kalezić je osuđivan zbog ubistva u centru Podgorice sredinom devedesetih. Tada je u blizini zgrade Predsjedništva, nakon svađe u saobraćaju, brutalno ubio Podgoričanina Predraga Vuksanovića, studenta Pravnog fakulteta koji nije bio čak ni učesnik prepirke.

Vuksanović je tada bio sa Aleksandrom Čarapićem, a Kalezić sa Nenadom Ulamom, ocem Vladimira Ulame, koji je uhapšen zbog ubistva Petrovčanina Nemanje Medina. Zbog brutalnog ubistva Vuksanovića, Kalezić je osuđen na doživotnu robiju, ali je pomilovan, a njegova kazna je znatno umanjena. Ubrzo nakon što je odležao kaznu, Kalezić je zapao za oko istražiteljima. Dobro obaviješteni izvori navode da je bio poznat po nasilničkom ponašanju, da je nosio oružje, često se sukobljavao sa radnicima obezbjeđenja u lokalima, prijetio…

Početkom februara 2015. Kalezić je uhapšen u centru Podgorice jer je napao pripadnika Interventnog voda policije. Sa njim u društvu je bila J. J. kod koje je pronađen pištolj. Do incidenta je došlo u jednom ugostiteljskom objektu u Hercegovačkoj ulici. Kalezić je zatim hapšen u novembru 2015. godine zbog sumnje da je nekoliko mjeseci ranije bacio eksplozivnu napravu na kuću u kojoj je stanovala J. J. u Zagoriču. On je, kako se sumnja, improvizovanu eksplozivnu napravu aktivirao ispred vrata prizemlja kuće u kojoj je stanovala J. J. Naprava je aktivirana nešto poslije 23 sata, a od udara izbijena su ulazna vrata u prizemlju i napravljena oštećenja u hodniku stana.

Komentari: 0

Novi komentar