Vučić: Crna Gora je uvijek bila protiv nas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je Crna Gora uvijek protiv Srbije, što se najbolje manifestovalo jučerašnjim glasanjem za ulazak Kosova u Interpol.
Objavljeno: 21. 11. 2018 - 13:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

"U Prištini su rekli da smo vršili pritisak i da smo zato pobijedili u Interpolu. U jednom trenutku smo mislili da će Slovačka glasati protiv nas, ali su bili uzdržani. Tražićemo objašnjenje jer nije moguće da Kazahstan nije na našoj strani, pošto nije priznao Kosovo. Imali smo Japan koji je bio uzdržan i to je jedno od najprijatnijih iznenađenja i jako mi je drago što smo ugostili njihvog premijera Šinza Abea. U regionu nije bilo iznenađenja, Crna Gora i Makedonija su uvijek protiv nas", saopštio je Vučić.

On je, takođe, otkrio i sadržinu pisma koje mu je uputio predsednik Francuske Emanuel Makron.

"Ovo je pismo posebno za Srbiju, nije cirkularno. Obraća mi se na jedan način visokog poštovanja i respekta prema državi Srbiji i našem narodu, gdje govori o velikim srpskim žrtvama i želi da pokaže koliko cijeni našu borbu u Prvom svjetskom ratu. Srbi nisu tražili ništa više od običnog poštovanja. Mi ne kukamo, ne molimo, ne tražimo... Ono što tražimo za našu zemlju sposobni smo sami da zaradimo. Predsjednik Makron je to poštovanje pokazao. Pozvaću sve ljude da pozdrave francuskog predsjednika. Provešće skoro 2 dana u Beogradu, a to nije lako u njegovoj agendi", rekao je Vučić.

Komentari: 18

Vlasi su protiv čitavog Svijet

21. 11. 2018 - 14:04

Ne, nije bila država u kojoj seku ruke i kamenuju. 
Bila je država u kojoj njeni službenici ubijaju novinare - Slavko Ćuruvija. 
Bila je država koja ubija svoje bivše predsednike i ubijene ih poliva živim krečom - Ivan Stambolić. 
Bila je država u kojoj vlast pokušava da ubije političke protivnike - atentati na Vuka Draškovića. 
Bila je država koja je u smrt poslala trojicu Draškovićevih partijskih kolega i šuraka - zločin na Ibarskoj magistrali; ubijeni Vučko Rakočević (32), Dragan Vušurović (33), Zvonko Osmajlić (37), Veselin Bošković (49). 
Bila je država čiji su repovi u rasulu i u sprezi sa mafijom ubili premijera - Zoran Đinđić. 
Bila je država u kojoj je sin predsednika države pretio novinarima pištoljem u redakciji - Marko Milošević u Glasu javnosti, 1999. godine. 
Bila je država koja je u besmislene ratove poslala hiljade svoje, tačnije tuđe dece, da se otud nikada ne vrate; raspitajte se kod njihovih ucveljenih majki i rođaka.
@

21. 11. 2018 - 14:30

bila je drzava kojoj je jedini cilj da otme komsijama vjeru teritoriju istoriju i buducnost a uopste ne razmisljajuci o standardu svojih gradjana.Bila je drzava koja uvjek glumi nevinost iako je svima jasno da lazu.Nevini su bili i u Prvom ratu i pri okupaciji CG i pri oslobadjanju Vukovara od Vukovarcana i u Srebrenici i na Kosovu i svuda su nevini nego je u pitanju zavjera CIJE Kominterne Vatikana i Diznilenda.Posebno mi je sumnjiv uvjek bio Paja Patak.
Vlasi su protiv svih

21. 11. 2018 - 14:05

Bila je država koja je osramotila srpsko oružje i srpskog vojnika i potrla časnu ratnu istoriju - stratišta bivše Jugoslavije, finale viđeno u Haškom tribunalu. 
Bila je država koja je dozvolila da polusvet u uniformama paravojske otme iz voza i ubije njenih 16 građana: zločin u Sjeverinu. 
Bila je država koja je tela svojih građana ubijenih na Kosovu pakovala u kamione i bacala u jezero: jezero Perućac, 2001. godine isplivala hladnjača sa leševima šezdesetak kosovskih Albanaca.
Sveti duh

21. 11. 2018 - 14:06

Srbi su protiv svih susjeda. I protiv Kosova. I protiv Hrvatske. I protiv Bosne. I protiv. Makedonije. I protiv Albanije. I protiv Crne Gore. Ostali susjedi su jači od Srbije pa Srbi ne smiju biti protiv. A što se tiče ratovanja pod Turcima ste ratovali 500 godina a u I Svjetskom ratu ste ratovali bježeći
Sovereign

21. 11. 2018 - 15:36

Једина (лажна) чланица Антанте која је јуначки капитулирала после спринта низ Ловћен је Србија!
Sveti duh

21. 11. 2018 - 15:54

Da ti ponovim ono za srpsko ratovanje. Dakle 500 godina ratovanja pod Turskom. Akcenat na "pod". "Junački" ste to podnijeli. Evo ga ponovo "pod"
Vlaški zločini 1918 u CG

21. 11. 2018 - 14:10

Mnogi i dalje ne znaju ili odbijaju da prihvate:- da je od kraja 1918. do kraja 1920. godine sproveden masovan i brutalan teror nad crnogorskim narodom,- da je postradalo više hiljada ljudi,- da je popaljeno preko 5000 hiljada crnogorskih domova,- da je po svim krajevima Crne Gore vršena pljačka,- da je borcima za crnogorsku slobodu, dok su trunuli po okupacionim zatvorima ili boravili po šumama, sistematski pljačkana i uništavana nepokretna i pokretna imovina,- da su mnogi Crnogorci, bilo ustanici, bilo civili, mučeni, sakaćeni ili premlaćivani do smrti,- da su postojale improvizovane tamnice po Cetinju, Nikšiću, Podgorici, Danilovgradu, Dodošima, Virpazaru, Baru i drugdje koje su bile pune staraca, žena, đevojaka i đece koji su robijali mjesecima i propadali na golom i ledenom kamenu,- da je od bolesti i zaraza pomrlo mnoštvo naroda po zatvorima ili seoskim getima u koje je stanovništvo natrpavano tokom dužeg perioda, - da su mnoge trudne Crnogorke odvođene u zatvore, kao i da su se
Vlaški zločini 1918 u CG 1

21. 11. 2018 - 14:11

- da je od bolesti i zaraza pomrlo mnoštvo naroda po zatvorima ili seoskim getima u koje je stanovništvo natrpavano tokom dužeg perioda, - da su mnoge trudne Crnogorke odvođene u zatvore, kao i da su se mnoge tamo i porodile,- da su u zatvore odvođena i djeca od nekoliko mjeseci starosti, kao i nemoćni starci u dubokoj starosti,- da je seosko stanovništvo primoravano da u sred zime boravi na otvorenom, poput slučaja na Čevu kada je oko 500 ljudi dva dana držano pod stražom na livadi po najvećoj hladnoći,- da je seoskom stanovništvu bilo sistematski zabranjivano da obrađuje njive ili ide na pazare, čime je bilo lišeno mogućnosti da se prehrani, - da je seosko stanovništvo, uprkos krajnjem siromaštvu i iscrpljenosti, bilo primoravano da hrani okupacionu vojsku. I tako dalje.
Sovereign

21. 11. 2018 - 15:34

Председниче, само полако. Када им будемо признавали независне собе и собице, имаћемо сујету задовољену. Ево морте монтенегро! Семпре.
Sveti duh

21. 11. 2018 - 16:07

Pogodi molim te ko je ovaj veliki Srbin na osnovu njegovih citata: -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ -„Laž je srpski državni interes.“ -„Laž je u samom biću Srbina“. -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“ Meni se najviše sviđa treći citat
Sovereign

21. 11. 2018 - 16:25

То је Михаило Лалић из Ратне среће...лаж лаж, све је лаж...Сецукесе и лопови...
Sveti duh

21. 11. 2018 - 17:31

Nije nego Dobrica Ćosić. A ko je ovo: -"Ada čoče, Božija ti vjera, znam ja tu veselu Srbadiju, no kud su joj ti sinovi junaci bili, dok joj nije Bog dao Karađorđa." Ovo ti je samo retoričko pitanje. U pitanju je Njegoš, "najmudrija srpska glava"
?

21. 11. 2018 - 17:57

A što će ti ovi znaci navoda na - najmudrija srpska glava. Srpska jeste, to znam, a je liinajmudrija ne bih se kladio,. Ili po tebi ni Njegoš nije bio Srbin. Ono mu se sigurno omaklo ili je bio malo popio, kad je Gorski vijenac posvetio Karadjordju. napisa li on posvetu prahu oca Albanije, Madjarske ili Srbije. I pomenu li nekoliko desetina puta - Srbin u gorskom vijencu, opet slučajno. I je li slučajno dao i naslov Ogledalo Srpsko ili ono bješe Ogledalo Crnogorsko ili Albansko možda. Privali dolje i pročitaj još ponešto osim sopstvenih komentara ovdje, ako znaš da čitaš uopšte.
Radivoje

21. 11. 2018 - 18:10

Shvatio sam ironiju. Njegoš Srbe naziva "vesela Srbadija" a oni njega "najmudrija srpska glava"! HAHAHAHAHA
Тото

21. 11. 2018 - 16:53

Тако је! Увек против нас, а ми ћемо, једном ваљда, против њих!
Zoran

21. 11. 2018 - 17:06

Pakt izmedju Kosova i Crne Gore postoji više od 10 godina. Crna Gora je medju prvim državama koja Kosmet kao dio Srbije priznala i proglasila nezavisnom državom. Na svim sjednicama UN i medjunarodnim organizacijama Crna Gora je uvijek bila protiv Srbije, a na strani Kosova. Ništa novo, Sličan odnos je prema Srbima i u Crnoj Gori, gdje su oni dovedeni u stus gradjana drugog reda. Šta je cilj ostaje pitanje...
Osovina Priština -Podgorica

21. 11. 2018 - 17:10

Crna Gora je samo ponovo pokazala da joj je važnija Priština nego Beograd. Nijesu htjeli niti, čak ni uzdržani. To naša vlast zove izbalansiranom i dobrom politikom prema susjednim zemljama. Nepotrebno činjenje štete Srbiji i ničim izazvano.
Nikad ovako!

21. 11. 2018 - 17:20

Nije zapisano nigdje, da je od nastanka pojma Crna Gora, ijedna naša vlast imala i sličan odnos prema Srbima i Srbiji kao ova. Ako neko zna neka navede primjer ovdje, Makar jeda, sličan desecima koje je u poslednjim godinama ova vlast uradila prema Srbiji, bez izutke se u sukobu Kosova i Srbije, bez imalo rezerve svrstavajući na stranu samoproglašene i uz to od Srbije i UN-a nepriznate države Kosovo. Dakle, čekam jedan jedini primjer iz naše istorije. Ne trudite se, nećete ga naći.
Novi komentar