Srpski predsjednik tvrdi

Vučić: Kosovske trupe krenule ka sjeveru Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na početku sastanka s predstavnicima Srba sa Kosova, rekao da Beograd ima informacije o tome da su albanske trupe iz baza Belvedere i Vrelo krenule ka sjeveru Kosova.

Objavljeno: 22. 11. 2018 - 13:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vučić je kazao da su moguće dvije namere Prištine.

“Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio na Gazivodama. Moguće je da kreću u kontrolu jezera da pokazuju mišiće, i da kontrolišu tzv. 'zeleni prelaz' na sjeveru da bi srpiječili bilo kakav protok robe ka srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao da će Beograd pratiti razvoj situacije na terenu.

Vučić je rekao i da odluka Vlade Kosova da poveća takse na srpsku robu na 100 odsto praktično onemogućava promet srpske robe.

Kazao je i da paljenje srpskih proizvoda na Kosovu podsjeća na paljenje jevrejskih knjiga u nacističkoj Njemačkoj.

Vučić je pozdravio reakciju EU na mjere Prištine, izrazivši nadu da će Brisel uspjeti da urazumi vlasti na Kosovu.

On je prisutnima prenio i posljednju izjavu premijera Kosova Ramuša Haradinaja da neće povući takse dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova.

“To nas dovodi u užasnu pozociju. Iza toga stoje druge velike sile koje su se pravile nevješte. Nije Haradinaj sam smislio 'Ili ćemo srušiti vlast u Beogradu ili će morati da nas priznaju'. On je to pročitao. Srećom, bio je dovoljno nepažljiv da to što je sa nekog papira pročitao odmah iznese u javnost. Onda moramo da se spremimo za dugu i tešku borbu, pošto nezavisnost nećemo priznati”, poručio je Vučić.

Komentari: 7

Kremo Rasov

22. 11. 2018 - 14:33

U STRAHU SU VELIKE OCI . KOSOVSKA MORNARICA .
@ ZA KREMA

22. 11. 2018 - 15:06

TREBA POSEBNO OBRATITI PORED MORNARICE I NA KOSOVSKU AVIJACIJU.CUO SAM DANAS NJEDNO POKAJANJE U ZETI DA JE PIPUN OBUKAO RATNU UNIFORMU I DA KRECE DA BRANI JADNU SRPSKU DRZAVU.
21 maj

23. 11. 2018 - 08:55

Rekao bi meni moj ĐED ,KOSOVO SU PROKLELI TURCI JOS KADA SU DOSLI U NJEGA,, A GLASILO BI , DABOGDA VJEÇNO TRAŽILI PRAVA A NIKADA IH NE DOBILI ,,
Nek krenu, njihova zemlja

22. 11. 2018 - 15:39

Pa i neka su, po svojoj zemlji mogu svuj da se kreću slobodno! Srbija ne smije da pisne, Kosovari su jaki, mogli bi za pet sati zauzeti sve doNiša!
Milo Vujović

22. 11. 2018 - 17:14

Valjda ne čekaš Vučiću da ti Crnogorci Pomognu ,ta Vremena NAIVNIH Crnogoraca su za Sva Vremena Prošla da Ratujemo za Jednog Neprijatelja Protiv Drugog Neprijatelja,od Avale do Topole Protezalo bi se Groblje na kome su Crnogorci Uzalud Poginuli za Srbiju(Vuk Drašković)!! fino ste se Nam Zahvalili za Sve Ratove i za Sve Crnogorske Uzaludne žrtve koje smo Naivno izgubili a Posebno za one na Mojkovac, đe ste umjesto da se Nam Zahvalite do Neba,vi Nam Srušite Državu uz Genocid i izbrišete je sa Evropske Karte,što vi Nikada Nećemo Oprostiti a Kamoli Zaboraviti !!
Kremo Rasov

22. 11. 2018 - 18:14

DA LI CE CG VOJSKA KRENUTI DA ZAUSTAVI MORNARICU KOD NISA DA SE KRALJ VUCIC SA VOJSKOM POVUCE U AUSTRIJU DO BOLJIH VREMENA KADA CE SE SA RUSKOM VOJSKOM POBJEDONOSNO VRATITI
Kremo Rasov

22. 11. 2018 - 20:53

MORNARICA NAPREDUJEKANALOM BG SOLUN ?
Novi komentar