Pripadnici ROSU uhapsili četiri osobe

Kosovska Mitrovica: Hapšenja zbog ubistva Olivera Ivanovića

Pripadnici Specijalne kosovske policijske jedinice ROSU upali su rano jutros u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i uhapsili četiri osobe.
Objavljeno: 23. 11. 2018 - 09:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

U gradu su se oko pet sati čule sirene za uzbunu koje još odjekuju gradom, a na ulici je veliki broj građana.

Kako javlja dopisnik RTS-a, čuli su se i pucnji.

Kako saznaje "Blic", akcija pripadnika ROSU trajala je oko sat. Prema posljednjim informacijama, jedinica ROSU se povukla sa sjevera.

Za podne je u Kosovskoj Mitrovici zakazan protest.

Portparol kosovske policije Daut Hodžaj izjavio da su jedinice kosovske policije uhapsile u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici četiri osobe.

To je učinjeno, kako je rekao, u okviru istrage o ubistvu Olivera Ivanovića, jednog od lidera kosovskih Srba.

Hodžaj je za RTS rekao da su po nalogu nadležnog suda jedinice kosovke policije izvršile raciju na četiri lokacije.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić potvrdio da su uhapšene četiri osobe. Simić je naveo da su u akciji ROSU privedeni Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Marko Rošić i Saša Ćurčić.

"ROSU su brutalno upali u stan Dragiše Markovića, šutirali ga i tukli puškama pred ženom i djecom", naveo je predsjednik Srpske liste Goran Rakić za RTS.

Simić je zatražio da četvorica Srba bez odlaganja budu puštena i vraćena porodicama jer je, kako kaže, uvjeren da nema razloga za hapšenje.

U toku je vanredna sjednica Vlade Srbije zbog upada ROSU na sjever Kosova, prenose srpski mediji.

 

 

Komentari: 4

Freeman

23. 11. 2018 - 09:27

Ovakvim provokacijama kosmetskih policajaca treba odlučno stati na kraj i zaštititi goloruko srpsko stanovništvo.Ukoliko to Srbija neće ili ne može to javno mora da saopšti i obezbijedi preseljenje u centralnu Srbiju.Ovo je još jedan ubjedljiv argument da samo savez sa Rusijom Srbiju spasava pogroma od zapada i Albanaca.
Bel ami

23. 11. 2018 - 12:37

Kosovski specijalci ROSU su ispravno postupili. Stite prostor Kosova od onih koji su mentalno jos u godini 1989 god. I nikako da se probude. Sever Kosova se jos naziva Divljim zapadom gdje ne vaze nikakvi zakoni-osim zakona jaceg. Oni koji su ubili Olivera Ivanovica su djelom u Srbiji /leglu ratnih zlocinaca i njima sl/ a dio je i dalje na sjeveru Kosova.
Serdjo

23. 11. 2018 - 13:34

Specijalne jedinice ROSU, rade na citavoj teritoriji Kosova po Ustavu i zakonima najmladje drzvave u Evropi - Kosova.
KORDINIRANA AKCIJA

23. 11. 2018 - 16:19

Sa Vucicem ,jer Vucic nije smeo da HAPSI ubice Ivanovica, Odavno vise ne vjerujem iskazima Vucica a niti EU ////?????Sve moze biti u igri pa i ovo sto pisem ????
Novi komentar