Komesar EU razgovarao s Vučićem, Tačijem i Haradinajem

Han: Hitno smiriti situaciju na Kosovu

Situaciju na Kosovu treba hitno smiriti u interesu cijelog regiona, poručio je evropski komesar za proširenje Johanes Han.
Objavljeno: 23. 11. 2018 - 19:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je danas na svom Tviter nalogu objavio da je o situaciji na Kosovu razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa kosovskim predsjednikom i premijerom, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

"Složili smo se da je neophodno da se hitno smiri situacija i da dođe do deeskalacije, u interesu cijelog regiona. Ponudio sam pomoć u radu na brzim, praktičnim rješenjima za različita trgovinska pitanja u okviru CEFTA", napisao je Han.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice jutros su uhapšene četiri osobe, saopštio je raanije danas portparol kosovske policije Baki Keljani, precizirajući da su tri osobe uhapšene u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, a četvrta jer se opirala policiji.

Kosovska policija saopštila je poslijepodne da su na više mjesta na sjeveru Kosova Srbi održali mirne proteste, tokom kojih nije bilo incidenata.

Komentari: 1

OBRATI PAŽNJU

24. 11. 2018 - 09:35

Штрахе је саопштио да је у разговору са представницима косовских власти прије неколико дана у Бечу затражио да ту одлуку повуку. „То што је сада царина повећана за 100 одсто је безобразлук прве класе и сасвим сигурно не води ка нормализацији односа“, критиковао је Штрахе. „Косово мора поштовати ЦЕФТА споразум“, поручио је Штрахе.
Novi komentar