Drašković o slučaju Milić

Ambasada Srbije ne može biti utočište za one kojima se sudi

Pisac i političar Vuk Drašković, koji je večerašnji gost "Žive istine", komentarisao je to što se optužena za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora Branka Milić, nalazi trenutno u ambasadi Srbije u Podgorici.
Objavljeno: 23. 11. 2018 - 20:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Njoj se sudi za terorizam, teško krivično djelo, za jednu zavjeru u kojoj je trebalo da bude ubijen i tadašnji premijer Crne Gore. Ako je nevino optužena ja sam siguran da će biti oslobođena, ako je kriva zašto da bježi u ambasadu Srbije. Ja se nadam da ambasada Srbije ne može biti utočište za one kojima se sudi, koji su optuženi za neki zločin, za neko krivično djelo, o tome se ne odlučuje u ambasadama nego u sudovima”, poručio je Drašković.

Komentarisao je i situaciju koja se danas odigravala na sjeveru Kosova.

„Svi živimo posljedice ubistva Jugoslavije. Ovo na Kosovu jasno pokazuje kud vodi politika i strategija utuka na utuk, i da je potpuno jasno da se nijedno neprijateljstvo ne može gasiti nastavkom neprijateljstva, nego ogromnim naporom pa i žrtvom da se dođe do prijateljstva. Stišati strasti, gasiti vatre mržnje i nastaviti dijalog. Otkloniti sve ovo što je rezultat ultimatum, pritiska, ucjene, nema drugoga puta”, kazao je Drašković.

Emisiju možete pratiti na Prvom i Satelitskom kanalu Javnog servisa.

Komentari: 6

Luka

23. 11. 2018 - 22:42

Hahaaaa, Vuk kaže "ako je nevina optužena siguran je da će biti oslobodjena" On misli da su ovo srbijanski sudovi. Očigledno nepoznavanje sadašnje realnosti ovdje. Ovdje sudovi sude kako im se kaže. Malo bolji od onih partzanskih ili slični onome što smo imali i imamo u tzv. Haškom tribunalu. Dakle, sud po babu i po stričevima. Ovdje Justicija odavno ne stanuje, još od vremena Kraljevine Jugoslavije.
Istini za volju

24. 11. 2018 - 00:33

Usporedjivati se sa sudovima u Srbiji je isto kao sa onima na Siciiliji. Mogli ste naci neki bolji primjer. U odnosu na njih, sudovi u Crnoj Gori su bijelo cvijece.
Веље Гумно

24. 11. 2018 - 03:07

Ђе рече Сицилија!
Garac

24. 11. 2018 - 03:14

kad ce se ovi autori jugoslavije suociti sa zrncem istine a to bi za pocetak bila da je stvordna jer srbija nije mogla svjetskom kapitalu sama da plati junacko probijanje solunskog fronta pa je prosirila na ostale zemlje a najmanje da bi te zemlje usrecila
I Esmeralda je.....

24. 11. 2018 - 06:52

......je našla utočište u Bogorodičnoj Crkvi. Kvazimodo joj je otvorio vrata!......veliki getsbi
TI SI

26. 11. 2018 - 15:06

PONOVO KAO DEVEDESETIH IKONA I SIMBOL SVESTRANOG DPS-A HAHAHAHJAHAHAHAHA
Novi komentar