Tukli mladiće u centru Podgorice

Policajcima nude po pet mjeseci robije u zamjenu za priznanje zlostavljanja

Petorica policajaca optuženih za prebijanje mladića u centru Podgorice na putu su da se nagode sa tužilaštvom o visini kazne. Prema saznanjima „Dana”, jedna od ponuda je da u zamjenu za priznanje dobiju po pet mjeseci zatvora, što ne bi uticalo na njihov dalji angažman i napredovanje u službi. Po važećim propisima, službenik Uprave policije koji je osuđen na šest i više mjeseci automatski dobija otkaz.
Objavljeno: 25. 11. 2018 - 10:07 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policijski službenici Mladen Vujović, Slavko Furtula, Vukoman Maraš, Marko Stojanović i Miloš Bečanović, koji se terete da su u februaru u centru Podgorice pretukli mladiće J.B., S.N. i M.D, spremni su na ovu kaznu, ukoliko tužilaštvo prihvati. „Danu” je nezvanično rečeno da tužilaštvo traži zatvorske kazne duže od šest mjeseci za dvojicu od petorice optuženih.

Pred sudijom Osnovnog suda u Podgorici Larisom Mijušković Stamatović još prije mjesec dana je trebalo da počne suđenje policajcima, ali je njihov branilac obavijestio sud da su predali inicijativu sudu kako bi počeli pregovore oko sporazumnog priznanja krivice.

Policajci se terete da su počinili krivično djelo zlostavljanje. Slučaj je procesuiran nakon što su mediji objavili snimak prebijanja sa sigurnosnih kamera jednog od objekata. Na snimku se vidi kako policajci izlaze iz vozila i nasrću na trojicu mladića. Tokom istrage su tvrdili da su ih mladići provocirali i vrijeđali, te da su morali da reaguju pošto su se oglušili o njihova naređenja. Nakon objavljivanja snimka prebijanja, smijenjen je šef Interventne jedinice Milan Radusinović.

Komentari: 4

Rašo

25. 11. 2018 - 10:28

Tu nije bilo nikakvog zlostavljanja samo je održana lekcija momcima koje roditelje nijesu adekvatno vaspitali. Iste treba osloboditi , jer će u buduće našu miliciju omalovažavati po ulici a oni neće moći reagovati. Da službenici policije imaju ovlašćena i slobodu rada, koju su imali 70-80 godina, nebi bilo ovolikog kriminala niti izgubljenih mladih života u Crnoj Gori. Nema vladavine prava i poštovanja reda i zakona bez straha od sankcija.
Rrr

25. 11. 2018 - 11:30

Živjela Titova milicija
Djuradj

25. 11. 2018 - 14:01

...nije njima lak posao...a ovi sto ih kritikuju su kao misevi koji prvi bjeze kad je frka...
mjera

26. 11. 2018 - 11:59

To ono ako je manje od 6 mjeseci moze opet da radi u miliciju i da vrsi torturu nad zarobljenicima ?
Novi komentar