Vučić: Oslobodimo se zabluda da možemo da objedinimo sve teritorije na kojima žive Srbi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Novom Sadu, na svečanosti povodom 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, da Srbiju niko nikada nije uspio da pokori i da to neće uspjeti ni oni koji to danas pokušavaju.
Objavljeno: 25. 11. 2018 - 14:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Osjetili ste da je Srbija danas pritisnuta sa različitih strana, da su razne ptice crne boje krenule da zobaju sve što stignu u našoj lijepoj Srbiji, a ja, uz poštovanje velikom i starom našem kralju, samo jednu rečenicu da kažem - Srbija zna svoju snagu i znamo da nismo najveći, ni među najvećima ali znamo da Srbiju nikad niko nije uspio da pokori, neće ni oni koji to danas pokušavaju - rekao je Vučić u obraćanju.

Predsjednik Rrbije Vučić se zahvalio građanima na odlučnosti da budu uz svoju državu, svoj narod i što znaju da od Srbije nema ništa preče.

- Moramo da se oslobodimo zabluda da možemo da objedinimo sve teritorije na kojima živi naš narod, ali moramo istovremeno da sačuvamo jedinstvo Srba - dodao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Prisajedinjenje je ostvaren istorijski san, sanjan neprekidno, o srpskom jedinstvu, baš kako je ispjevano u himni Svetom Savi. Taj san ostvarivan je kroz neprekidnu borbu i stradanje Telekije, patrijarha Rajačića, vojvode Šupljikca, mitrpolita Stratimirovića, Svetozara Miletića do Jaše Tomića... Svih snevača tog velikog sna, kojima je Zmaj posvetio najznačajniju pjesmu "Svetle grobove" - rekao je Vučić.

 

Komentari: 21

Zoran

25. 11. 2018 - 14:57

To kaze covek koji je sa haškim vojvodom seseljem podržavao koncept velike srbije devedesetih.
Objektivni

25. 11. 2018 - 15:49

Da se hoce toga drzati i ostaviti okolne drzave na miru , sve ok . Pa neka je sa Šešeljem mlatio 90 tih . Samo ja ne vjerujem ni njemu ni nikom tamo . Ovo sad kaze jer u ovom trenutku Srbija nema moci sebe da sacuva a kamo li da se širi . Ali pitam se sta ce biti ako im se jednog dana ukaze prilika da promjene granice jer oni su patoloski opsjednuti granicsma i teritorijama . Ovo mu je sad znudjena - konstatacija . Nista vise .
Neron

25. 11. 2018 - 18:37

Vucic ce metodama njegovog ucitelja i ratnog zlocinca Seselja dogurati Srbiju do granice njihove voljene kraljevine Srbije: Beograd-Vranje. I to ce biti puno ... ako ovi ostanu na vlasti. Sto je najgora stvar,ni tkz opoziciia u Srbiji nije bolja. Svi su dogurali do zida...
@

25. 11. 2018 - 18:40

za CG MAKEDONIJU BOSNU DIO HRVATSKE NE ZNAM MOGU LI OBJEDINITI ALI KOSOVO NEKA OTPISU!
Istina o Vojvodini

25. 11. 2018 - 15:28

Poslije I sv. rata, Vojvodina je postala ratni plijen Srbije, bas ko i Crna Gora. Srba je u Vojvodini poslije I sv. rata bilo oko 33% ! Medjutim, u Velikoj Skupstini koja je proglasila ujedinjenje sa Srbijom je bilo 76% Srba! Sastav skupstine: 757 poslanika, a među njima 578 Srba(76.3%), 84 Bunjevca(11%), 62 Slovaka(8%), 21 Rusina(3%), 3 Šokca, 2 Hrvata, 6 Nemaca(0.7%) i JEDAN Mađar(0.1%) *** Sastav stanovnistva: Srba 33%, Madjara 28%, Njemaca 22%,Hrvati,Sokci 6%, Rumuni 5%... Po demokratkom aspektu tj legalnosti ona je licila na Podgoricku Skupstinu. (Izvori: Wiki "Demografija Vojvodine"; http://www.sluzba.vojvodina.gov.rs/SEKRETARIJATI-V/MANJINE/manjine-koliko-se-poznajemo/web-tekst/Brosura-ceo-tekst.htm)
vesko

26. 11. 2018 - 07:49

Pa jeste trebali su Njemci i Madjari da se pitaju oko statusa Vojvodine nakon sto su prethodno porazeni u ratu.Ksd ste tolike demokrate sto niste nakon prosirenja CG dozvolili muslimanima i Albancima da se izjajsne hoce li u Cg ili bi radije negdje drugo.
zeljenasi Sekulini

26. 11. 2018 - 11:35

i da vrnu dio teritorije Ercegovini (Nishic i Pljevlja )
Beogradski pašaluk

25. 11. 2018 - 15:41

Nek Vlasi ovo doro pročitaju i upamte; Pisao je Koča Popović u svom dnevniku pred smrt 1992. godine o braniteljima srpstva i "Srbima po profesiji".  "Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj slavnoj istoriji", 
Beogradskom pašaluku

25. 11. 2018 - 17:14

Tačno! Vlasi su o jadu zabavili čitav Svijet, a Evropu zavili u crno zadnjih 100 godina! Svi oće mir, slogu, demokratiju, jedino vlaška Srbija izaziva ratove u ime nekakve " Velike Srbije", hoće vlaške granice čak do Tokija!!!! Vlasi moraju da pregovaraju sa Kosovarima, sklope mir i priznaju Kosovo!! Sada I Vojvodina pokreće pitanje nezavistnosti , tako da za godinu, dvije, Vojvodina proglašava nezavisnost, a mjesec dana kasnije, Sandžak proglašava nezavistnu Republiku Sandžak!! Vlaška manjina koja se šunja po Crnoj Gori vjerovatno će emigrirati za Karpate i Rumuniju, jer zbog velikosrbivanja i četništva neće moći izdržati da živi u demokratski Montenegro!
vesko

26. 11. 2018 - 07:50

pa stanite malo zar vi ne tvrdite da su dukljani potomci Vlaha a sad Vlasi samo Srbi.
Katunjanin

25. 11. 2018 - 15:43

Pa dobro nije previse slagao za Srpske standarde Turci nekih 485-500 godina
Kremo Rasov

25. 11. 2018 - 15:47

4C NIKAD VJERE
007

25. 11. 2018 - 16:09

OVO MI LICINA MILOSEVICA MIROTVORCA I UJEDINITELJA ,,SVI SRBI U JEDNOJ DRZAVI,,.A OVAJ BATINAS NA ONOG KOJI VICE ,,DRSTE LOPOVA A OVAMO LEVA RUKA DESNI DZEP .KO DA VJERUJE DO JUCERASNJEM RADIKALU -CETNIKU.
007

25. 11. 2018 - 18:15

VUCIC JE APSOLUTISTA BOLESNI.U napadu koji se dogodio juče u večernjim časovima u Kruševcu, ispred Mesne zajednice Rasadnik, pretučen je lider Levice Srbije i jedan od istaknutih članova Saveza za Srbiju, Borko Stefanović. Kako se navodi, napadači su ispred ulaza u Mesnu zajednicu sačekali Stefanovića i tom prilikom mu zadali jak udarac tupim predmetom u glavu, posle čega je izgubio svest i pao na zemlju. Nakon gubitka svesti, napadači su, kako navode iz Saveza za Srbiju, nastavili da udaraju lidera Levice Srbije, šutirajući ga u glavu. Pored Stefanovića, fizički su napadnuti i aktivisti te stranke, Boban Jovanović, kome su izbijena dva prednja zuba i Marko Dimić koji je, takođe, dobio snažan udarac u glavu.http://www.mc.rs/prebijanje-borka-stefanovica-predsednika-pokreta.4.html?eventId=11011-----http://ozonpress.net/hronika/reakcije-na-prebijanje-opozicije-sns-nas-vodi-ka-gradanskom-ratu/-ALI TO SE RADIN PO CELOJ SRBIJI.
grbalj

26. 11. 2018 - 00:51

OVA VUCICEVA IZJAVA JE MEGA IZJAVA. TESKA JE 500 GODINA.
L Dabanović

26. 11. 2018 - 02:16

Zahvaljujući tvojrm narodu koji se namnoži iz raja/mileti i meraklija turskog podaništva-objedinili ste Srbe ali pod zemljom.No vaš narod Vučiću nek se objedini u ime naroda kojeg ste sami stvarali i množili svojim postojanjem-a ne živjet lažno u imenu srpskog naroda koji ste s Turcima istračili i '499g i 5 stote za 10 mjeseca' mu s Turcima trcali i otrcali srpstvo.Zamislite da sad neko ko je uništio jugoslovenski narod uzme danas da sebe naziva Jugoslovenom i njim se kiti-kava bi to bila sprdnja.Pa kakva je tek sprdnja i mizerija vašeg naroda-srpski narod/Srbe s Turcima istračiste a poslije 500g uzeli da u njegovo ime živite i njegovom viteškom pogibijom sebe kitite.
CRNOGORAC

26. 11. 2018 - 05:09

SVE STO JE SRBIJA OSLOBODILA MOZETE LAKO ZAGRADITI BODLJIKAVOM ZICOM I KAZATI OVO JE VELIKA SRBIJA.
Beogradski pašakuk

26. 11. 2018 - 10:45

Beogradski pašaluk treba da se oslobodi laži i zabluda o nekakvoj " Velikoj Srbiji, granicama do Tokija..itd" i da odmah napusti Sandžak, Vojvodinu i iluzije o Kosovu! Srbija odmah da prizna granice beogradskog pašaluka, plati ratnu odštetu Hrvatskoj, Bosni, Kosovu, Crnoj Gori, ( Crna Gora da plati Hrvatskoj za ubijanje, paljenje Konavlja iDubrovnika), i tek kada se to legitimno sredi, eto konačnog mira na Balkanu!!
sto posto

26. 11. 2018 - 14:42

Prvo Srbiji da plate za prvi i drugi rat
Freeman

27. 11. 2018 - 12:30

Gospodine Vučiću,dosta je više zamjene teza .Dosta je igre skrivalice !. Može li Srbija da zaštiti svoj narod na Kosovu* ?. Ako ne može sama može li sa Rusijom ?.Naravno da bi Rusija stala 100% uz Srbiju potrebno je sklopiti takav sporazum. Da li ste Vi spremni na to ?. Ako nijeste podnesite ostavku i raspišite izbore.
=

04. 12. 2018 - 19:51

Ako Vučiću zaista želite svoj narod oslobodit zabluda-samo je jedan način.Recite narodu stvarnost da su nastali iz naroda turske raje/mileti a prva zastava im je bila s glavom svinje.A od kad sebe nazvaše pokojnim narodom (za koji 500g ne hajaše) uzeše im i ocila da im zamjenjuje glavu svinje.Pa vođe da im se narod uživi/navikne u pokojnika i ocila-izmisliše vještačku takozvanu drogu 'anticrnogorstvo'-da im mute u lokanje prošlosti.Tako da misle za sebe da su oni ti koji su bili slobodari dok su Turci vladali Balkanom i očuvali srpski narod i u njih živi da nastavlja 'besmrtnu' budućnost.Reci im da Njegoš nije Srbin-jer da je bio Srbin ne bi mu Nemanje bile ka Murati.A da je pokojni srpski narod-Srbe,knjižvno zakopa 'na Kosovo u jednu grobnicu' i za pomen opoja u mitove viteštva-da bi time ostale žive narode Balkana okuražio da brane svoj opstanak i slobodu.To će i za sve narode Balkana bit oslobođeni zabluda-istinski se međusobno pomagat za bolju budućnost i evropska ujedinjenja.
Novi komentar