Izjavio premijer Makedonije

Zaev: Kako su naša četiri prijatelja dozvolila bjekstvo Gruevskog?

"Istraga će otkriti detalje bjekstva bivšeg makedonskog premijera, Nikole Gruevskog, ali ostaje pitanje kako su četiri zemlje, naši prijatelji, to dozvolile", izjavio je danas aktuelni premijer Makedonije, Zoran Zaev.
Objavljeno: 25. 11. 2018 - 16:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

To je Zaev izjavio novinarima i uz riječi "taman posla" demantovao medijske navode da je sa Gruevskim komunicirao neposredno prije nego što je ovaj napustio Makedoniju.

MIA prenosi da je Zaev tokom posjete Strumici poručio da "javnost očekuje da veoma brzo bude informisana što se tačno dogodilo u Makedoniji u vezi sa bjekstvom bivšeg premijera".

"Mene je informisalo Ministarstvo spoljnih poslova (Makedonije) i znam dokle se stiglo i vjerujem da će veoma brzo javnosti biti saopšteni detalji o tome što se događalo u Makedoniji, budući da znamo što se događalo u Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji i Mađarskoj", rekao je makedonski premijer.

"Ostaje pitanje - kako to da su naši prijatelji, četiri zemlje, to dozvolile - i svakako ostaje pitanje u vezi sa te tri zemlje članice NATO, koje se vode vladavinom prava, kažem to pod navodnicima, u vrijeme kada je makedonsko društvo, makedonski parlament ozbiljno usredsrijeđen s ogromnom inspiracijom na pravo da se postane članicom EU i NATO, da mu se desi", kazao je Zaev.

On je demantovao da je komunicirao sa Gruevskim neposredno prije nego što je ovaj napustio Makedoniju, dodajući da je tu informaciju već demantovao u medijima koji su je objavili.

"Taman posla, ispašće još da smo se zajedno to dogovarali. Otkako sam postao premijer, godinu i po dana, sa gospodinom Gruevskim nemam nikakve kontakte", naveo je Zaev.

Komentari: 4

MARA

25. 11. 2018 - 19:48

KAKO JE IZAŠAO IZ MAKEDONIJE?
stripovi & trikovi

25. 11. 2018 - 22:32

Izašo pa šta,sada možeš još kupiti poslanika jer su svi u strahu.Čovjek je imo svoju slobodu i prećutno se guro iz Makedonije,ako se nesto vremenom nebude ulapalo u makedonski tok on se vraca kao Makedonski spasilac.Istorija stvara ovakve likove.
Топола Опленац

26. 11. 2018 - 01:30

Три пријатеља македонске власти, Срби су пријатељи македонском народу а политици нису, изузев Ђорђу Иванову, једином балканском политичару за поштовање.
nik

26. 11. 2018 - 06:04

Za POLITICKU LEGALNU MAFIJU svi putevi su otvoreni , saradnj vasa nema prepreka
Novi komentar