Bingulac pozvan na konsultacije

MVP traži stav Srbije povodom bjekstva Milić

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) je, povodom aktuelne situacije u vezi s Brankom Milić, optuženom u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016, pozvalo ambasadora Srbije Zorana Bingulca na konsultacije i zatražilo zvaničan stav Srbije povodom zadržavanja lica u Ambasadi Srbije u Podgorici kojem je, odlukom nadležnog suda, određen pritvor, saopštili su iz MVP.
Objavljeno: 26. 11. 2018 - 14:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih poslova ambasador Janković saopštio je na sastanku da bi svako djelovanje koje utiče na sudski postupak, značilo kršenje principa međunarodnog prava kao i diplomatske prakse između država koje imaju uređene diplomatske odnose, te zatražio što brži odgovor srpske strane. Kazao i da će Ministarstvo vanjskih poslova i drugi nadležni organi preduzeti dalje mjere i radnje, u skladu sa međunarodnim standardima, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom i pravnom praksom u ovakvim slučajevima", navodi se u saopštenju.

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Zoran Bingulac, kako dodaju, potvrdio je da se Milić nalazi u prostorijama ambasade Srbije i da su odmah po njenom dolasku obaviješteni nadležni organi te države. Naglasio je da je srpska strana upoznata sa pravnom procedurom i obavezama koje je neophodno ispoštovati u pomenutom slučaju, te da se narednih dana može očekivati zvaničan stav i reakcija Republike Srbije.

Podsjetimo, Branka Milić pobjegla je u petak u srpsku ambasadu nakon što joj je sudija Suzana Mugoša ponovo odredila pritvor.

Komentari: 5

Fahro

26. 11. 2018 - 15:29

Pa ovo me i ne cudi.Pogledaj im samo politicku elitu pa ce vam sve biti jasno.Neznas ko je gori od koga: Pocev od Seselja pa do vrha. Kad drzava stiti ratne zlocince, televizija im daje minutazu da se javljaju iz Haga kao da su na odmoru, kad im je genocid normalna stvar - pa nije ni ova gospodja Milic gora ili bolja.
Niksicanin

26. 11. 2018 - 17:04

U citavom ovom sudskom procesu mene je najsmjesnija ova faca od advokata Krpovica.Nije mi samo jasno na koju je on foru zavrsio pravni fakultet jer nije u stanju da sastavi ni jednu prosto prosirenu recenicu.
Odgovor Srbije

26. 11. 2018 - 17:22

"Ne nije u ambasadi Srbije. Mi ne znamo gde je." Ne bi me od njih zacudilo
fiki

26. 11. 2018 - 22:17

Pustite je neka ide i zabranite joj ulazak u zemlju. Ali nju neće ni Srbi.
Začudjen

26. 11. 2018 - 22:39

Pa nije zadatak Ambasade da čuva naše pritvorenike i igra ulogu sudskog obezbedjenja. Ona je sad na teritoriji Srbije a Srbija za razliku od nas ne isporučuje svoje gradjane. Da je drugačije morali bi onda i Marovića isporučit, a ovoj vlasti to sigurno ne bi odgovaralo. Ionako su se namučili da mu obezbijede imunitet u Srbiji.
Novi komentar