Marković poručio

Očekujem da Branka Milić bude dostupna našim pravosudnim organima

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je da očekuje da optužena u slučaju "državni udar", Branka Milić, ponovo bude dostupna našim pravosudnim organima.
Objavljeno: 27. 11. 2018 - 15:15 Promjenite veličinu teksta: A A A
Ocekujem da Branka Milic bude dostupna nasim pravosudnim organima
Foto: Vlada CG Twitter

On smatra da njen slučaj neće uticati na odnose sa Srbijom.

„Znam šta se u međuvremenu dešava u komunikaciji zvaničnih predstavnika vlasti jedne i druge države. Ova gospođa (Branka Milić) je zatražila svoje utočište u srpskoj Ambasadi, koja to nije očekivala. Naše Ministarstvo vanjskih poslova je pozvalo srpskog ambasadora i tražilo objašnjenja. Ostavljen je rok od nekoliko dana da to objašnjenje da. Ono što ja – a i sudska vlast – očekujemo, jeste da ona bude dostupna pravosudnim organima radi sprovođenja daljeg postupka“, rekao je Marković odgovarajući na pitanja novinara nakon premijerskog sata.

Rezolucija neće produkovati nove diobe u Crnoj Gori

Na pitanje novinara o tome da li očekuje da će usvajanje Rezolucije povodom 100-godišnjice Podgoričke skupštine u crnogorskom Parlamentu doprinijeti pomirenju i boljoj situaciji u državi, premijer je kazao da ona neće produkovati nove diobe u Crnoj Gori.

„Ona će stvoriti priliku za sve u Crnoj Gori da kažu šta misle o tom datumu i o tom događajaju“, kazao je predsjednik i dodao da će Deklaracija pomoći boljem razumijevanju tog datuima i tog događaja sa ključnim ciljem da se to Crnoj Gori nikada više ne ponovi.

Država stoji iza svog rješenja za crkvu na Rumiji

U odgovoru na pitanje o crkvi na Rumiji, predsjednik Marković je rekao da je postupak u toku, da je nadležna inspekcija dobila obavještenje da je navodno izvršeno rješenje inspekcije koja će izaći na lice mjesta kako bi se uvjerila u ono što je odrađeno.

 „U svakom slučaju država stoji iza svog rješenja“, poručio je Premijer.

Tara nije ugrožena

Predsjednik je odgovarao i na pitanja vezano za Taru i izgradnju mostova na trasi prve dionice autoputa.

 „Što se tiče Tare, radi se neprimjernoj kampanji da premošćavanje Tare na tom prostoru, mostom budućeg autoputa i petlje Mateševo može biti ugrožena rijeka Tara u dužini od 145 kilometara i kanjon koji počinje, a koji je pod zaštitom UNESCO-a, na 50 kilometara od samih radova“, kazao je predsjednik.

Ističe da nema ni pomisli da će ti radovi ugroziti Taru, te da nema nikakve šanse da će se UNESCO baviti tim pitanjem. On je dodao da svake jeseni i proljeća Tara meandrira po nekoliko desetina metara i da je Vlada brojnim aktivnostima, izradnjom obaloutvrda, spasila kuće i imanja u Kolašinu i Mojkovcu.

 

 

Komentari: 8

viki liki

27. 11. 2018 - 15:27

Ona mu sad dodje nesto kao Julian Assange. Mogu Srbi da je prosvercuju diplomatskom postom za BG.
Vrlo jasno

27. 11. 2018 - 15:52

Vjerujemo da ovo nije uradjeno na inicijativu ambasade Srbijem, ali se shodno diplomatskim pravilima ocekuje da isporuce optuzenu. Pobjegla je kad su objelodanjeni konkretni dokazi koji je vezu za organizatore pucha
Žalosna je čitava....

27. 11. 2018 - 15:54

....ta lakrdija sa "sudskim procesom". Mnogo naivno i providno. Čitava se radi za "Evropu" - za one bilmeze iz EU -da bi im pokazali (kobajagi) da smo i u ovoj zoni besprijekorni i primjerni, da smo lideri na ovom našem "evropskom putu" ( faktički na putu za propast). Nama ne treba erdoganluk - niti da izmišljamo naše Gulene. Ako se neko ogriješio o zakon to se može dokazati za desetak dana itakav lik procesuirati bez pardona.
Nego!

27. 11. 2018 - 15:58

I da priznade više da je udarala na Crnu Goru. I da je htjela s onim društvo da okupira naše institucije i šta još ono stoji u optužnici, ubiju premijera i razoružuju vojsku i policiju. A djeluju svi kao neki komandosi, odma se vidi...Šta da su ovi komandosi, zauzeli Skupštinu i Vladu, sa onako ubojitim i raznovrsnim naoružanjem, neko s lisicam, neko s palicom, neko s biber sprejom, na bi ih vojska i policija mogla izagnat napolje, hahaaaaa. A što bi s onim oružjem, na odnu opet nekog jezera, niko ništa. Nekvalitetno se sad to radi, sigurno se istopilo. Treba Srbiju pritisnut da je isporuči, ona ambasada je blizu Skupštine, može njoj opet panut napamet da okupira Skupštinu i izvede državni udar. Treba da smo na oprezu...Koji blam.
tara cista

27. 11. 2018 - 17:08

A ja gledam Sadikovica ragovara sa jednim pecarosem ,kamera ide u plicak i tacno se vide podebele naslage cementa , zamucena rijeka i ona ljigava voda .
BODIN

27. 11. 2018 - 18:12

NEMOJTE VI BRANITI CRNU GORU -KAO ŠTO STE JE BRANILI OD GAZIMESTANA DO RATA ZA MIR čit.NOVAC-JER STE JE OGADILI SVAKOM POŠTENOM CRNOGORCU.OVAKVOM JE NIJE NAPRAVIO NI JEDAN OKUPATOR TOKOM NJENE SLAVNE,ČOJSKE I SOJSKE ISTORIJE I NJENOG POSTOJANJA.POSTOJAT ĆE CRNA GORA!!!!!!!!
GRAĐANSKI

27. 11. 2018 - 18:55

Kome ti, Marko'iću - vjruješ? Srbiji? Ne budi smiješan! Znaš li s kim imaš posla? Znaš li na čem su sve naredni, kad je Crna Gora u pitanju?
Топола Опленац

27. 11. 2018 - 19:43

Зна, што питаш, ми смо му оверили диплому
Novi komentar