Interpol

Realizovane dvije ekstradicije, tri lica uhapšena po potjernicama

Podgorički Interpol realizovao je dvije ekstradicije, jednu iz Srbije u Crnu Goru, a drugu iz naše zemlje u Sloveniju, saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 27. 11. 2018 - 15:27 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Srbije je u našu državu izručen N.Z. (21) iz Herceg Novog, koji se potražuje po potjernici Interpola Podgorica radi obezbjeđenja prisustva u postupku koji se vodi protiv njega zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Podgorički Interpol je, u saradnji s Posebnom jedinicom policije, izručio iz naše zemlje u Sloveniju Nderima Arifija (29) iz Tetova. On se potraživao radi izdržavanja šest mjeseci zatvora, na koje je osuđen zbog krivičnog djela izdavanje čekova bez pokrića i zloupotreba bankovne i kreditne kartice, izvršenih u Sloveniji.

Po međunarodnim potjernicama, crnogorska policija uhapsila je Monu Gabriele Manzke (56) iz Njemačke, S.M. (29) iz Srbije i A.S. (30) iz Albanije, a nadležne sudije za istragu odredile su im ekstradicione pritvore.

Kako se ističe u saopštenju UP, granična policija Berane je na prelazu Kula, postupajući po potjernici kancelarije Interpola u Visbadenu, uhapsila Njemicu Monu Gabriele Manzke, koja se potražuje radi izdržavanja zatvorske kazne od dvije godine i četiri mjeseca zbog krivičnog djela naročito teško djelo prevare, izvršenog u Njemačkoj.

Takođe, bjelopoljska granična policija je na prelazu Dobrakovo uhapsila Beograđanina S.M. (29), kog potražuje Interpol Bukurešt, da bi prisustvovao postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne grupe i krijumčarenje migranata u Rumuniji.

Prilikom ulaska iz Albanije u našu državu, na graničnom prelazu Božaj, crnogorska policija stavila je lisice na ruke A.S. (30) iz Albanije. Međunarodnu potjernicu za njim raspisao je Interpol Visbaden, kako bi obezbijedio da on prisustvuje postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela zloupotrebe opojnih droga u Njemačkoj.

Komentari: 0

Novi komentar