Bingulac pozvan na razgovor

Slučaj Milić: Crna Gora zatražila pristup Ambasadi Srbije

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) zatražilo je od Ambasade Srbije da omogući ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije tog diplomatskog predstavništva zbog situacije sa optuženom u slučaju pokušaja terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora Brankom Milić.
Objavljeno: 29. 11. 2018 - 13:38 Promjenite veličinu teksta: A A A
Slucaj Milic: Crna Gora zatrazila pristup Ambasadi Srbije
Foto: podgorica.mfa.gov.rs

Iz MVP su saopštili da su povodom aktuelne situacije u vezi sa Milić, koja se nalazi u prostorijama Ambasade Srbije u Podgorici, pozvali danas Bingulca na razgovor.

„Tom prilikom Državni sekretar u Ministarstvu Zoran Janković je uručio je, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, srpskom ambasadoru Zoranu Bingulcu notu sa zahtjevom da Ambasada Republike Srbije omogući pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade“, kaže se u saopštenju.

Pristup i ulazak nadležnih organa Crne Gore u prostorije Ambasade Srbije u Podgorici, kako se navodi, zatražen je u skladu sa nacionalnom potjernicom raspisanom za Milić po naredbi podgoričkog Višeg suda.

Janković je zatražio što brži odgovor Srbije i podvukao da će MVP i drugi nadležni organi i dalje postupati u skladu sa međunarodnim pravom, pravnim poretkom Crne Gore i diplomatskom praksom u cilju omogućavanja nesmetanog vođenja sudskog postupka.

Bingulac je istakao da cijeni diplomatski pristup Crne Gore povodom tog slučaja.

On je kazao da će Ambasada Srbije uručena dokumenta promptno procesuirati nadležnim organima Srbije i informisati Ministarstvo čim dobiju zvaničan odgovor.

Komentari: 5

eno eno

29. 11. 2018 - 13:48

Engleska je malo jaca drzav PA NEMA PRISTUP tudjoj ambasadai . Moraju da cekaju da izadje na ulicu he he . Ako je strpljiva moze kao Asanz jedno desetak godina ostati na svetoj srpskoj zemlji .
da da

29. 11. 2018 - 15:08

...a tudja ambasada moze da bude jatak teroristima..., kao sto je Amfilohije od Ostroga, slava Ostrogu!, pravio dom za kriminalce... Bravo ti gaza uporedjenje sa Britanijom, ha, ha, ha
doksat

29. 11. 2018 - 14:50

Ima ova ambasada lijepu terasu da Brankica izadje ujutru na svjez vazduh i naruga se nemocnim spijunima sa sprata
KARA RADUSIN

29. 11. 2018 - 15:17

Ovo su najduže igre bez granica i rialiti sa rekordnim brojem učesnika i posmatrača.Izvinite da pitam jeli REFERENDUM 2006 bio stvarni razlaz Crne Gore i Srbije-po ovim dešavanjima rekao bih da se vlast i jednih i drugih nije razdvajala.
Nevjerovatno

29. 11. 2018 - 18:27

Zasto pravosudni organi CG sami sebi ali i drzavi prave probleme. Nisu mogli ovo predvidjeti ? Zasto su joj dali slobodu kretanja obzirom na tezinu djela kao i upravo prispjele dokaze. Sad treba da se rvu sa paranoicnom, osvetoljubivom Srbijom.
Novi komentar