Ministarstvo poljoprivrede

Sjutra otvaranje Ribarskog monitoring centra

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u petak, 30. novembra, svečano će otvoriti nove prostorije Ribarskog monitoring centra koji funkcioniše u okviru Direktorata za ribarstvo.

Objavljeno: 29. 11. 2018 - 15:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Rekonstrukcija i opremanje prostorija realizovani su u okviru projekta koji sprovode zajedno Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Kraljevina Norveška i Opština Ulcinj - „Održivi razvoj morskog i obalnog ekosistema kroz zaštitu i gajenje morske faune“.

Ribarski monitoring centar je od izuzetne važnosti za zaštitu i održivo upravljanje raspoloživim resursima. Uspostavljanjem ovog centra, Crna Gora je na putu ispunjavanja zahtjevog mjerila za zatvaranje Poglavlja 13, a koji se tiče unapređivanja administrativnih kapaciteta i kapaciteta inspekcije i nadzora.

Centar će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, ambasador Kraljevine Norveške Arne Sanes Bjornstad i predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić.

Komentari: 1

MJEŠTANIN

04. 12. 2018 - 19:59

Ukoliko je moguce, molimo da uvrstite u monitoring i Skadarsko jezero radi veoma rasprostranjenog krivolova, naročito sa strujom (agregatima, pretvaračima i tzv. omamljivačima). Na ovaj način se svakodnevno u sprezi sa pojedinim lovočuvarima love ogromne količine ribe, posebno šarana ali i sve druge ribe koja ostaje na dnu jezera ili mrtva pluta po površini. Prije 20 dana (polovinom novembra) Rijeka Crnojevića je sva smrđela od ribe ubijene strujom. Po dnu rijeke, ispod mosta i prema Obodu, ležale su stotine kila, (naslage) mrtve ribe. Nije poznato da su nadležne inspekcije, barem izašle na lice mjesta i barem sačinile zapisnik ako ništa drugo. STVARNO JE KRIVOLOV STRUJOM PREŠAO SVAKU MJERU. SRAMOTA!!!!! MOLIMO PREDUZMITE NEŠTO
Novi komentar