Vučić poručio Crnoj Gori: Oni neka udaraju po Srbiji, mi po njima nećemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišujući usvajanje rezolucije o Podgoričkoj skupštini u crnogorskom parlamentu, kazao da svi danas svoj identitet pokušavaju da grade i da ga održavaju na nekakvoj krivici Srbije i tako što pričaju najgore o Srbiji.
Objavljeno: 30. 11. 2018 - 20:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišujući usvajanje rezolucije o Podgoričkoj skupštini u crnogorskom parlamentu, kazao da svi danas svoj identitet pokušavaju da grade i da ga održavaju na nekakvoj krivici Srbije i tako što pričaju najgore o Srbiji.

“Oni neka udaraju po Srbiji. Pleća Srbije su dovoljno široka da to izdrže. Mi po njima nećemo. Samo čekam još da u Makedoniji pokrenu onu inicijativu da je Srbija počinila genocid i taman onda da sve vidimo. Ništa od toga nije niti vaša, niti moja generacija kriva i zaslužna, ali svi misle da bi danas mogli nešto da nam naplate”, rekao je Vučić.

On je, na pitanje novinara, rekao da to što je poslanik Branko Radulović u crnogorskom parlamentu rekao da bi bacio bombu na njega  najmanji problem, iza kojeg ne smije da se sakrije sustina, a to je da svi nešto prebacuju Srbiji i na njenoj krivici grade svoje identitete.

On je naglasio da Srbi danas moraju da se ujedine u odbrani prava na postojanje, ali “ne kako to rade Edi Rama i Ramuš Haradinaj, već da se ujedine u ljubavi prema Srbiji, prema srpskom narodu i očuvanju jezika, kulture”.

“Zato pozivam građane Srbije, i ne samo Srbe, da budemo ujedinjeni u borbi da sačuvamo ono što je naše, da odbranimo naš ponos i dostojanstvo. Nije nama dostojanstvo oduzeo ni sarajevski sud ni podgorička skupština, to možemo da uradimo samo mi, ali to nismo uradili”, naglasio je Vučić.

Komentari: 13

1918

30. 11. 2018 - 20:52

poštovani g-dine Prešedniče...mislim da Vam je pametnije ..i poštenije..mirnije...i...jopert pametnije...da stisnete petlju...i kažete...ka što umijete... "dosta bre Srbi...činjenica je..da smo u C.GORI..1918...pogriješili..oni su izginuli....da bi naš kralj bježao iz Srbije...a ostavijo narod ..na nemilost...i propast...moramo se suočiti..sa prošlošću..i onim što su nam prthodnici radili...praštanje i priznanje ..Srbije je šansa ovog narodea" g-dine...prešedniče...mislim da u svojim ..razmišljanjima..nijesam sam...
ratko patic

30. 11. 2018 - 21:11

Vucic umjesto da se izvini za najstravicnije zlocine koje je ucinila srpska vojska (poslije 1918) ne samo nad komitima i ostalim borcima za oslobodjenje CG nego i nad zenama i djecom, (Vucic) skrece pricu na danasnju Srbiju. Jos jedna u nizu podvala koje prema crnogorskom. narodu stizu od predstavnika "bratske " zvanicne Srbije. Na te zlocine trebamo poddjecsti kao sto oni stalno pricaju o Jasenovcu ..Tako cemo pokazati da postujemo zrtve svojih predaka i da razvijamo instikt odbrane od "bratske "ruke.
Patiću, u zabludi si

03. 12. 2018 - 09:45

i svi ostali koji tako rezonujete! Srpske vojske poslije 1 decembra 1918 god. n i j e _b i l o !!!!!! Postojala je vojska Kraljevstva SHS. Ali vi ste zaslijepljenji mržnjom. Kuku vama!!!!
Samo na distanci

30. 11. 2018 - 21:32

Ne Srbija ne okupira druge zemlje. Srbija ne pravi zlocine. Srbija ne cini etnicka ciscenja.
Montenegrina

30. 11. 2018 - 21:38

Taj podmukli nacin izigravanja zrtve je znak preznavanja svih vasih izjava,nego odvazite se makar jednom u zivotu i kazite da niste uspjeli u namjerama "zavadi pa vladaj".Nema nista od prisajedinjenja ni srpskog mora ni tada ni danas!Izvinite se pametnijim od sebe i okanite se Crne Gore!Tesko Srbiji dok ima takvog predsjednika!
Roki

30. 11. 2018 - 21:53

Ko udara po Srbiji? Vi to uporno radite ,mozda ne lično ali nikako da se pomirite da je CGora nezavisna zemlja,da u njoj ne žive samo Srbi .shvatite to, poništili ste drzavu CGoru ,1918. Da li vam je to jasno?
nekad bili loši momci

30. 11. 2018 - 22:11

O idetitetu se pise kroz istoriju OVAKU I ONAKZ ali zbog Srbije Crna Gora nosi los etiket od 1990.CG želi skinut lošu ljagu sa sebe sto je i razumno,danad CG dobro sarađuje sa klmśijama a Stbija neka vidi sebe.
Drama Queen

30. 11. 2018 - 22:56

Stvarno je Vucko Drama Queen par ekselans!
JudasPriest

01. 12. 2018 - 00:08

Samo neka nastave sa ovom propagandom protiv Crne Gore, ne zamijeram im, jer za nas to nikako ne moze biti losa stvar! Lagano ali sigurno podsticu osvijescivanje i dozivanje pameti naseg naroda. Upravo ce ta suluda srpska politika, koja zivi za to da se popisa po bilo cemu sto sa Crnom Gorom ima veze, izbiti iz zaludjenih glava nasih sunarodnika srpstvo - Srpstvo, kojeg odje nije bilo, prije nego smo ga sami ne tako davno uvezli! Neka to bude za nauk generacijama koje dolaze. Nije dzabe ona stara "Kuku onome koga Srbija hrani a Rusija brani"!
Vanja

01. 12. 2018 - 01:01

Sve ga napadaju!!,svi ga u skoli mrze,od domara do direktora.Kakva transformacija čovjeka.
Lolo

01. 12. 2018 - 02:52

Nema veze sto je istina I sto bi treba da se izvini ili barem potssjeti da su se uradilo velike greške ovaj po patetici Odma se preuzima uloga žrtve a CG automatizmom postaje izvor problema. Takva im je sva istorija. Utekose svi muški ostavise nejač a onda priguziceni ili bolje vireći iz francuske guzice probise uveliko probijeni solunski front. Taxman ka što su cg oslobodili. Ista sema!! Ako ladno lažu o ratovima o kojima su sjećanja svježa kod barem polovine populacije možemo samo zamislit sto cine sa daljom istorijom dje svjedoka nema. Ljutsko zastidje potvrďeno još jednom rezolucijom EU obaveznosti priznavanja genocida.
Beznadne i očaj

01. 12. 2018 - 05:52

Ko o čemu Vučić “o udaranju po Srbiji”. Srbija je danas kao i u svim istorijskih dogadjajima “ naivna i žrtva” svih koji oko nje žive . Nikad nije priznala, nikad se nije izvirila i nikad nije pružila ruku onima koje je ugnjetavala. Vučić nema snagu, kapacitet, pa na kraju ni obezbijedjenu podršku da to uradi. Zamjena teza da su u svim konfliktima krivi Hrvati, Crnogorci, Bošnjaci, Muslimani, Makedonci i na kraju većina zapadnih zemalja vuče ih zajedno sa Vucicem u beznadje i očaj.
Мирослав Ђукић

07. 12. 2018 - 13:10

Админе, не дате ни једну ружну реч да напишем против Вучића? Не објављујете ни слово критике Вучићу са, условно речено, "српске позициј"е! Да напишем да је четник, великосрбин, то би сигурно објавили.Такве флоскуле завађају народ, деле га, па су прихватљиве? Али, он је "великосрбин" таман колико је Марсовац! Па он је за аутентичне српске интересе користан таман колико филоксера за виноград! Али, ево, окрећем, пишем о њему сасвим супротно, дакле позитивно: Какав је овај Вучић, златио се мајци! Баш је, али баш, наредан! Хоћете ли ми ово објавити?
Novi komentar