Dva Crnogorca i Peruanac uhapšeni u Makedoniji

Policija Makedonije je uhapsila dva državljana Crne Gore i jednog Peruanca zbog šverca kokaina.
Objavljeno: 02. 12. 2018 - 15:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na aerodromu u Skoplju je 30. novembra uhapšen je 48-godišnji Peruanac koga su Crnogorci M.Đ. (61) i A.Đ. (24) angažovali da kokain koji su koji Peruu nabavili za prodaju, prenese preko Makedonije i Kosova do Crne Gore, navodi se u saopštenju Makedonske policije.

Istog dana su uhapšena dvojica crnogorskih državljana, ali se ne navodi gdje.

Sudija je svoj trojici odredio pritvor do 30 dana.

Po navodima makedonske policije, rastvorom kokaina je natopljena odeća koja je bila u koferu, datom Peruancu da je donese u Makedoniju.

"Vještačenjem je na odjeći nađeno prisustvo kokaina, a poslije dodatnog procesa ekstrakcije, biće utvrđena količina", saopštio je MUP Makedonije.

Protiv Crnogoraca M.Đ. i A.Đ. i Peruanca J.C.A.G.. podnijeta je krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo "neovlašćenja proizvodnja i puštanje u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursorija".

Hapšenje je izvelo Odjeljenje Policije Makedonije za organizovani kriminal, u saradnji sa američkom agencijom za borbu protv droge DEA, i sa službama za borbu protiv droge Crne Gore i Kosova.

Komentari: 2

Za ovdašnje

02. 12. 2018 - 16:15

Kako je krenulo drugi će nam pohapsiti sve kriminalce. Kad bi mogli da hapse i ovdje mnogi naočigled uzorni građani bi završili u apsu.
OBRATI PAŽNJU

03. 12. 2018 - 00:37

nemoguće nas odlikuje čojstvo ,poštenje mi smo antikriminalci nego su nas loše vaspitali
Novi komentar