Danas

Tužilaštvo saslušava Čađenovića zbog bjekstva Branke Milić

Danas će u Specijalnom tužilaštvu biti saslušan Mihailo Čađenović, vozač Andrije Mandića, zbog bjekstva okrivljene u postupku za pokušaj terorističkog napada Branke Milić u Ambasadu Srbije u Podgorici.
Objavljeno: 03. 12. 2018 - 06:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, sumnja se da je bjekstvo Milić u Ambasadu Srbije bilo unaprijed organizovano i da je ona dovezena vozilom “Eeno fluens” koje je Skupština dodjelila Demokratskom frontu na korišćenje, a vozio ga upravo okrivljeni Čađenović. On će tužiocu morati objasniti ko je upravljao vozilom koje je zadužio i da li je bjekstvo Milić bilo unaprijed organizovano.

Milić je 23. novembra demonstrativno napustila suđenje za pokušaj terorističkog napada bez odobrenj a sudije, nakon čega je izdat nalog za nj eno privođenje. Ona je odmah zatim u pratnji advokata pobjegla u Ambasadu Srbije gdje se krije od nadležnih organa, koji su raspisali potjernicu za njom.

Sumnju da je bjekstvo organizovano izrazio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je kazao da je tom prilikom došlo do zloupotrebe službenog vozila koje je Skupština dodijelila na korišćenje Demokratskom frontu.

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) pozvalo je u četvrtak ambasadora Srbije Zorana Bingulca na razgovor i uručilo mu notu kojom se, zbog slučaja Branke Milić, za organe Crne Gore traži pristup srpskoj ambasadi.

Komentari: 0

Novi komentar