Đukanović nakon saslušanja povodom bjekstva Branke Milić

Moguće je da su se advokati vozili u automobilu DF-a

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović, saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom bjekstva optužene u slučaju "državni udar", Branke Milić, u srpsku Ambasadu u Podgorici.
Objavljeno: 03. 12. 2018 - 12:22 Promjenite veličinu teksta: A A A
Moguce je da su se advokati vozili u automobilu DF-a
Foto: M. Babovic

On je nakon saslušanja saopštio novinarima da je Tužilaštvu pojasnio kako se duži vozilo DF-a, „reno fluens“, za koje se sumnja da je korišćeno prilikom bjekstva Milić.

„Ko se tog dana u vozio tom automobilu – potpuno je benigna stvar. Ja sam tog dana bio u Skupštini. Moguće da su se tog dana vozili advokati, kao što su se i ranije vozili. Ako je to greška, možemo sve da proglasimo za grešku“, rekao je Đukanović i dodao da je „neko umislio da u Tužilaštvu treba otvoriti odjeljenje koje će se baviti DF-om“.

„Ko se tog dana vozio tim vozilom – mislim da to prevazilazi granice neke elementarne logike. Zbog čega oni to rade, vjerovatno ni sami ne znaju. Objasnio sam kako se koristi vozilo. Mislim da je toliko iracionalno pričati o svemu ovome. To je standardno korišćenje vozila. Gotovo svi ministri u vladi i državni organi neracionalno koriste vozila, a skoro nikoga do sada nisu pozvali u SDT da da izjavu o korišćenju vozila. Odgovorno tvrdim da se vozilo DF-a u maksimalnoj mogućoj mjeri koristi za one svrhe za koje je predviđeno – a to je funkcionisanje našeg političkog saveza“, podvukao je on.

Nakon Đukanovića saslušan je i Mihailo Čađenović, službeni vozač jednog od lidera DF-a, Andrije Mandića. On je rekao da je objasnio tužiocima kako izgleda njegov radni dan i kako se koristi službeno vozilo.

0312mihailocadjenovic

SDT, podsjetimo, sumnja se da je bjekstvo Milić bilo unaprijed organizovano i da je ona dovezena vozilom “reno fluens”, koje je Skupština dodjelila DF-a na korišćenje, a vozio ga upravo okrivljeni Čađenović.

Komentari: 11

Tesla

03. 12. 2018 - 13:19

Citam i nemogu se cudu nacuditi.Pa nesto razmisljam: zamislite situaciju , ali dobro bez obzira o kome se radi, neka nije CG vec Zimbabve naprimjer.Zamislite tu drzavu na koju je pokusan teroristicki napad. Dokazano ili ne, to sada nije relevantno jer je tuzilastvo i sudtstvo time zauzeto,pri cemu cijela svjetska zajednica prati cio proces. U svemu tome jedan od osumnjicenih tatralno izlazi iz sudnice i uz pomoc "SLUZBENOG" auta opozicije te iste zemlje odvodi optuzenog do ambasade opet druge zemlje odakle optuzeni dolazi?!!I onda predstavnik tih istih opozicionara govori kako je to normalna stvar, kaze "standardno koriscenje vozila"??? Molim vas, ja, kao osoba koja cita ovo i cudu se cudi, pita sebe: "dali ova opozicija koristi neke droge,xtc ili pecurke halucinatore"?Dali su svjesni cime se bave?Zale se Evropi? Zasta? Sto drzava , po meni jos blago, brani sebe i svoj poredak ???!!!
Koriste Cadjenovica

03. 12. 2018 - 14:23

Cadjenovic je VOZAC i ne treba da odgovara jer ga zloupotrebljavaju DF celnici i isto tako advokati od B. Milic. Treba toga ko je REKAO ili NALOZIO da se oni odvezu do ambasade srbije da PRAVNO ODGOVARA i bude krivicno gonjen. Cadjenovicu bi bilo bolje da se ostavi DF -a jer ga ocigledno KORISTI u lose svrhe. Cadjenovicu bi bilo bolje da bude VOZAC bilo gdje drugdje bez za DF jer ce opet zavrsiti u zatvor zbog njih. Recimo ako vozite za provalnike do BANKE pa normalno da cete odgovarati . Posebno ako ste njihov licni vozac.
e cus fluens

03. 12. 2018 - 14:27

Dali im najgora kola iz parka a oni mecke i audije .
Papan

03. 12. 2018 - 14:43

"Gotovo svi ministri u vladi i državni organi neracionalno koriste vozila, a skoro nikoga do sada nisu pozvali u SDT" izjavi ovaj papan i osta živ. Zaboravio je samo da kaže da niko od njih, iako neracionalno, ne koristi državno vozilo protiv države od koje je dobio to vozilo. Kako sa ovakvim likovima naprijed. Sa njima nam se smiješi srednji vijek.
Baš si "Papan"

03. 12. 2018 - 16:59

Sa tvojim komrentarom baš si po barski pravi "Papan". Ne radi seovdje o odklasku na pijacu sa službenim autiom, no se radi o učeću u planiranom terorizmu.
Kondukter

03. 12. 2018 - 16:24

Ako vi nemate veze sa tim toboznjim udarem, sta se petljate i sa tim asvokatima? Nego lazete i svakim danom dokazujete da ste do grla u tome, glavni organizatori sa crnogorske strane. I sada hocete sve da politizirate, da ste vi iznad zakona, da vas ne smiju privoditi, ne smiju vam suditi, vi smijete sto hocete, vi ste nase svete krave.
Djuro Vučinić

03. 12. 2018 - 16:27

Nevjerovatno je da g Đukanović svakog smatra za budalu osim sebe. Maksimalno se ruga drž organima na saslušanju kao da mu nije jasno zbog čega ga pitaju oko korištenja auta .Ako ste dovezli Milićku do Srpske Ambasade jasno je da ste saučesnici u svemu" oko drž udara". Što je nije poveo neko od Demokrsta ili SDP-a..?
SDP

03. 12. 2018 - 17:01

Đuro, kada pominješ SDP vjerovatno nijesi u pravu. Ranko je do grla sa DF u tome.
xxx

03. 12. 2018 - 18:24

Treba ukinuti DF! Zašto Država finansira partiju koja joj radi o glavi. Troše narodne pare na finansiranje zla. Ukinite im finansije!
mila

03. 12. 2018 - 20:12

O čemu priča ovaj Đukanović? Zaobilazi činjenicu da su učestvovali u organizovanom napuštanju i bjekstvu iz sudnice optužene za krivično djelo. To je ekvivalentno skrivanju optuženog za krivično djelo. Treba im oduzeti auto, pa neka svoje jatake vozaju svojim automobilima.
RAŠO

03. 12. 2018 - 20:49

Ja mislim da niti jedna država u svijetu izuzev Crne Gore, ne drži u parlamentu i daje platu klasičnim neprijateljima države. U svim državama svijeta opozicija je politička, što je i normalno, bori se za prosperitet i napredak svoje države, smatrajući da imaju bolje ideje za napredak društva. Kod nas dio opozicije nije opozicija vlasti, već bukvalno državni neprijatelj. E mora se tome već jednom stati na put. ZATVOR ZA NEPRIJATELJE DRŽAVE.
Novi komentar