Predsjednik Srbije sa ruskim ambasadorom

Vučić: Srbiju i region kao da neko namjerno gura u sukob

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina da predsjednika te države Vladimira Putina i njeno rukovodstvo upozori kako "Srbiju i region kao da neko namjerno gura u sukob".
Objavljeno: 04. 12. 2018 - 13:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

U saopštenju kabineta predsjednika Srbije se navodi da je Vućić na sastanku sa Čepurinom izrazio veliku zabrinutost Srbije zbog najava formiranja vojske Kosova, što je u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN. 

"Srbija ničim ne izaziva nestabilnost, ali ćemo stalnim provokacijama biti dovedeni u bezizlaznu situaciju da štitimo srpski narod na Kosovu i Metohiju. Srbija ne smije da dozvoli progon sopstvenog naroda", rekao je Vučić.

Kako se navodi u saopštenju, Čepurin je kazao da je pitanje Kosova i Metohije dugotrajan problem za koji treba tražiti razumno rješenje, korisno za sve.

"On je naglasio da zvanična Moskva s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i po reagovanjima Ministarstva spoljnih poslova Rusije", navodi se u saopštenju.

Komentari: 5

Da, da ...

04. 12. 2018 - 14:38

Da, i to tacno zadnjih 100 godina. A vi se opirete ratovima i sukobima i zelite harmonicne odnose sa susjedima i ostalima, ali neko namjerno "gadja" Srbiju od kad se oslobodila od Turaka. Na svaki ratu u regionu su vas namjerno prisilili i na zlocine prema susjedima i .... Samo se Rusima pozalite . Prava adresa
nenad mne

04. 12. 2018 - 14:48

Blagoš se ovima u Srbiju-nikada im nije dosadno!
Sveti duh

04. 12. 2018 - 16:24

Evo prosvetljenje za gosn Vučića: Srbiju Srbija gura. No zna on to
Cerupanje

04. 12. 2018 - 18:27

Ako iko gura Srbiju u sukobe,to su Vucicevi "umiveni"SNS radikali kao njima bliski Dacicevi tkz SPS stranka. Ostali su kolateralna steta. Cepurin je tu, da to potvrdi -jer baciuske to nista ne kosta. I oni su se kao veliko -srbalji prosirili na podrucja po Kavkazu, koja nisu njihova.
Freeman

05. 12. 2018 - 12:03

G. Vučiću dosta je patetike i kukanja dan sudbinim svijega naroda !.Preduzmi nešto konkretno i zaštiti svij narod. Ako to ne umiješ ili nemožeš podnesi ostavku,ima ljudi koji to mogu i umiju.
Novi komentar