Đeljošaj: Nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo

Zbog nekoliko slučajeva, koji su se dogodili prethodnih dana, kada su novčano kažnjeni građani zbog isticanja albanske zastave predsjednik Albanske alternative AA Nik Đeljošaj tvrdi da je ta zastava u Crnoj Gori u zadnje vrijeme postala trn u oko policijskih službenika u Ulcinju i Malesiji. Poziva sve građane da ističu albansku zastavu, a ako budu kažnjeni da se jave AA koja je spremna da preuzme troškove novčanih kazni.
Objavljeno: 06. 12. 2018 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Sa žaljenjem konstatujemo nekulturni i anticivilazijski postupak pojedinih službenika policije, ali i prekeršajnih sudova koji su odlučili da se bave ćoravim poslom. Ne može policija, niti mogu sudovi, koliko god pokušavali da zastraše i zaustave Albance da nose i istaknu ljubav prema našoj nacinalnoj zastavi”, poručio je Đeljošaj.

On poručuje da koliko god budu policija i sudovi angažovani, “nijesu u stanju da kažnjavaju koliko smo spremni da platimo, kako bismo odbranili našu zastavu, naš ponos koji vezuje Albanace bilo gdje.”

Prema njegovim riječima vjekovima od Skenderbega nacionalna zastava Albanije je bila i ostala simbol evropske civilizacije na ovim prostorima i šire.

“Mi smo autohtoni narod, poštujemo Crnu Goru kao svoju državu i nacionalne simbole Crne Gore, to smo kontinuirano pokazali, ali mržnja koju iskazuju pojedine institucije prema nacionalnoj zastavi Albanaca u Crnoj Gori je problem koji je već neuropsihjatriski slučaj. Ovom prilikom javno pozivamo predsjednika Skupštine Ivana Brajovića, da na prvoj redovnoj sjednici uvrsti u dnevni red Zakon o nacionalnim simbolima koji je usvojila Vlada Crne Gore u oktobru 2017. godine i proslijedila Skupštini, i Predlog izmjene zakona o javnom redu koji je podnio potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu prije nekoliko dana u skupštinsku proceduru”, rekao je Đeljošaj.

On poziva građane, koji budu kažnjeni zbog toga što vole sebe i svoju zastavu, da se jave Albanskoj alternativi da bi, kako kaže, preuzeli sve troškove koje mogu imati dok predstavnici Albanaca ne riješe ovaj problem na institucionalni način.

“Takođe, ih pozivamo, da nastave da ističu svoju nacionalnu zastavu, i da istrpe još koji dan zaostale pojedince koji mrze Albance, a koji su još uvijek na odgovornim poslovima u Crnoj Gori”, zaključio je Đeljošaj.

Nedavno je ulcinjska policija zaustavila i procesuirala građanina albanske nacionalnosti iz Ulcinja zbog isticanja albanske zastave na njegovom automobilu, 28. novembra 2018. godine, dana koji označava Dan nacionalne zastave, praznični dan za Albance.

Prije nekoliko dana u Tuzima je policija naložila skidanje albanske zastave u porodičnoj kući Emina Bećovića u Milješu i njegovo privođenje. Taj postupak policije osudila je Demokratska unija Albanaca.

Zakonom o o javnom redu i miru za ovaj prekršaj za građane predviđena je novčana kazna od 100 do 500 eura ili zatvor do 30 dana.

Komentari: 27

Hunter

06. 12. 2018 - 12:37

Ništa novo u folkloru vlasti, kako prijašnjih tako i sadašnjih. No, hipoteku antagonizma ova dva stara naroda -na ovim prostorima-su ostavili oni prije Gjeloshaja i oni prije revnosnih""izvršioca" kažnjavanja. (To im je u krvi uzjahati dežurne krivce-Albance).Odista, moj komentar ničemu ne služi, mada sam se poslužio objavljenim tekstom(ako je istinit). Moj prijedlog: ISTAKNITE SRPSKU.ZASTAVU i bićete mirni, čak i nagrađeni! Bože dragi, dok mi ostarjeli jedva preživljavamo a omladina-bez posla i hleba, zar se zamajavati i ovakvim trivijalnim stvarima?! NEKA JE VJEČNA SRBIJA i SRPSKA SPARTA-CRNA GORA! Aktivirati "Zetski odred" i okupirati Skadar!
OSTAVI TI BJELOKAPIĆU

06. 12. 2018 - 14:54

Nas i Srbe na miru mi ćemo to rođački riješiti no se vi bjelokapići primirite.Mnogo ste se osilili..kao da se nezna odakle potiće novac kojim potplaćujete po svijetu.Nijeste ga stekli radom -sigurno.Primjetno je da imate pretenzije prema svim susjednim teritorijama .DA NE BUDE TO JEDNOG DANA FATALNO ZA VAS!To što ste se slizali sa Amerima ,ka nekada sa Turcima vam za sada daje krila ali ne zaboravite Kisindžerovu izjavu,,BITI NEPRIJATELJ AMERIKE JE OPASNO A BITI PRIJATELJ JE KOBNO!!!!
Hunter

06. 12. 2018 - 16:10

Miroslav ĆOSOVIĆ;
Srbin- sa dna kace

06. 12. 2018 - 16:13

Gde bi pamet ovome ranije? Što bi mi Srbi bez ovakvih udbaških pretnji?
Hunter

06. 12. 2018 - 17:36

*Miroslav ĆOSOVIĆ; Crnojevići su ili vlaškog ili arbanaškog porijeklaDimitrije Tucović/"Zločini u..." - *DimitrijeTUCOVIĆ /"Zločini u...."/ I čim je soldateska...došla u dodir sa arbanaškim stanovništvom, ona je počinila takvu pustoš koji je arbanaski narod gurnuo u očajnu borbu za održanje. Tako je otvorena serija kolonijalnih borbi koje sa većim ili manjim prekidima traju od prelaska srpske vojske preko turske granice do danas, i kojima se kraja još nigde ne vidi.
Amfilohijeva šarenica

06. 12. 2018 - 12:41

Zakonom je propisano kako se ističe zastava a zakon važi za svakoga. Ne vidim iz teksta da je policija postupala suprotno zakonu. Kažnjene svaki sljedeći put treba kazniti još oštrije, dok ne nauče.
odljican kombinacijon

06. 12. 2018 - 12:41

Vi barjaki na baljkon drzav 500 € na budjet .
bandiera rossa

06. 12. 2018 - 12:57

Da je takva "drzava" konsekventno sprovodila zakon u abanskim sredinama vec bi imali 3 milijarde € od kazni . Ovako uzeli s su u BD 30€ i vec kuknjava .Slobodno barjacite oni vam nista ne smiju jer ih drzite u saci i na vlasti .
Amfilohijeva šarenica

06. 12. 2018 - 13:13

Iz teksta se ne vidi da policija nije postupala u skladu sa zakonom. Prema tome, kako za druge tako i za Albance važi zakon koji uređuje isticanje zastave. Sve kažnjene svaki sljedeći put kazniti još oštrije, dok ne nauče. Analitiko, ne vidim razlog da ovoj komentar po drugi put ne bude objavljen???
kako za druge

06. 12. 2018 - 15:14

Odem cesto do Tuza i vidim more zastava ali ni jedne crnogorske . Sad da podju od kuce do kuce pun bi kombi para napunili od kazni . I Djelosaj se zali ?! A Zenka trazi da se kazne ne naplacuju samo Srbima .
sto posto

06. 12. 2018 - 13:30

Bezobrazluk!!!!!Najstrožije kazne!!!!
Tuzanin

06. 12. 2018 - 16:24

Ako je takva zarada, ne treba uvoditi ekonomska državljanstva! Lafe, dođi za cg-praznike i uvjeri se u mnoštvo veljepnih cg-zastava cijelim putem, pa i na balkonima/prozorima izvjesnih kuća. Zar te nije sramota lagati,žbiru srpski! Znaš li ti da u tom mjestu - "svaki drug radi " za državu (iz određenih) razloga) i da je država Crna Gora u sigurnim rukama, kako u referendumska /izborna/NATOvska ...vremena, tako će -akobogda- zakoračiti sigurno i u EU! Nego, ova naša domovina(CG) ima problema sa takvima poput tebe; onima što se sudi ta državni udar, pripajanje CG ➡Srbiji i vašim fašisoidnim težnjama! Neka je vječna Crna Gora sa Albancima i Bošnjacima u Tuzima i cijeloj CG!
lazem jeli

06. 12. 2018 - 20:12

Ja je nijesam vidio tu crnogorsku nako je susite pord sporeta u kucu . Na balkone vise albanske .
ZNAO SAM DA OD NJIH

06. 12. 2018 - 13:47

ZLI VJETAR DUVA!!!Skoro su na proslavu u Tuzima ,gospoda ,okačili zastavu Albanije ,kosova a naša NIGDJE!PREVIŠE SU SE OSILILI TREBA IH MALO PO ROGOVIMA!!!!!!!
Bokelj

06. 12. 2018 - 13:53

I treba da vas kaznjavaju i normalno da ta zastava bije dobro dosla jad prisvajate deo crne gore i kosovo kao deo velike albanije.
Kotoranin

06. 12. 2018 - 15:09

Prouči istoriju i termin "V Albanija"! Zanemario si što si oteo, opljačkao i pripojio! No, bilo je što je bilo.Naša domovina CG se obranila (za sada)od velikisrpstva i hita ka EU. No, ne čudim ti se ,kao niti brojnim uspaljenim ultranacionalistima:kad je kurva rekla da je kurva, rekli bi oni napi stari, takozvani Bokelju. I ova mala tarapana će proći, a ti ćeš i dalje ostati primitivni došljak u civilizovanoj Boki- koja te ne kultivisa...do sada.(Đe će jež - no u draču!.
Bokelj

06. 12. 2018 - 16:16

Stari ja sam proucio dobro termin v.albanija a sto se tice mene je boka dovoljno kultivisala za razliku od vas da l moji su u boku dosli pre 500 godina a ti si juce śljega sto bi ste vi montenergrini rekli i vidi se da si juce śljega zato sto govoris da je boka crna gora nije niti ce ikad biti da zanas istoriju nebi je zvao crnogorskom a posto ne znas onda muci takozvani kotoraninu.
Kotoranin

06. 12. 2018 - 19:46

Sve što si rek'o, dovoljno govori o tebi... Kakvim se kazujete u osvajačkim/pljačkaškim napadima na druge narode, vidi se kako ste lojalni svojoj državi i njenim istorijskim vrijednostima: Vijesti: Pljačka nacionalnog blaga: "Iz Narodnog muzeja na Cetinju nestalo 2.900 predmeta" Ima toga...još. Eh, mora da su to "moji učinjeli",a ne tvoji...
Bokelj

07. 12. 2018 - 00:20

Da ista znas o istoriji boke i istoriji uopste ne bi govorio o osvajackim ili ti tim pljackaskim pohodima nego bi znao da su crnogorci upadali u boku i krali od bokelja a sto se tice drzave ja postujem moju a ona je srbija jer se boka 1918 pripojila direktno srbiji a ne crnoj gori pa srbiji nego direknto srbiji.a to iz narodnog muzeja da to nije ono kad su nestali oni macevi iz dukljanskog perioda pa su kao nadjeni novi macevi na dnu tare molim vas pustite se lazi i izmisljanja vase montenegrinske istorije i ideologije bolje reci....e.
Kotoranin

07. 12. 2018 - 07:47

Takvu maštovitu i srceparajuću istoriji baštini i jedan tvoj brat s Prčanja! (Mora da ti je mentor). Neka si zdravo- bratstvu srpskome. Bezvrijedno je raspravljati o nečemu...srednjevjekovnome, sem ako ti je mentalni sklop zacimentiran bajalicama. Živi bre-čovječe; to malo živita što ti je ostalo. (Biću na oproštajnom govoru - kada ti dođe potonja ura od Stvoritelja).
Bokelj

07. 12. 2018 - 21:43

Naravni da bastini ovu istoriju kad je to prava i jedina istorija SRPSKE BOKE i uvek ce se bastiniti takva istorija u boki zato sto je vecunsko stanivnistvo u boki srpsko.Interesntno je kako uvek kad se rapsravljam sa montenegrinim on se povuce kad pocnem da iznosim tacne i istinite istoriske cinjenice i uvek govore da je to srednjovekovno ili da je to bezvezna istorija ili zivi zivot sta ce ti istorija bitno je da si danas montenegrin a sto su ti bili preci to nema veze.e jadna li je vasa takozvana istorija koju zasnivate na nekim neistinama i izvlacenjima iz konteksta.i ne sekiraj se kad cu ja ici pred bogom barem cu ici citog obraza i znacu ko su mi bili preci i za sta su se borili za razliku od tebe.
Djuradj

06. 12. 2018 - 14:43

...kad bude Albanija,stavite Albansku zastavu...kad bude Srbija stavite Srbijansku...a do tada zna se,zakon kako kaze...
Milo Vujović

06. 12. 2018 - 15:01

Albanski nacionalista Đelošaj i njemu slični moraju da Shvate da su Došljaci Albanci Srbijanci i tzv.Bošnjaci,to više njihovih istoričara piše kada su počeli da Naseljavaju današnju Crnu Goru,Jedini Autohtoni Narod u Crnoj Gori su Crnogorci,Sve Simbole koji Nijesu Državni i one koji obilježavaju Lokalnu samoupravu Manjina treba Zabraniti ovo je Građanska Država,a ne Država Konstitutivnih Naroda !! Maksimalno kazniti Sve te koji Mašu kroz Crnu Goru sa Tuđim Zastavama,Najviše Boli Džep,pa će Đeljošaju presušiti ćesa pa i ako imaju Novac za koje Porijeklo svi Dobro Znamo odakle Potiče !!
KOJA NEARTIKULISANA

06. 12. 2018 - 19:24

AROGANCIJAbez imalo poštovanja prema državi Crnoj Gori.Kao što je Haradinaj odgovorio ,,boli me ona stvar šta misli Tramp!Pitam gospodinaĐeljošaja da li bi smjeli našiCrnogorci(Srbi)u Vraki da iznakače naše zastave..da li bi smjeli da pomisle tako nešto??????SRAMOTA
Malisor

06. 12. 2018 - 18:30

Radi pročitanog repertoara( komentars) i istovjetnog mentalnog -srednjovjekovnog-slopa, predkažem : Utakmica između reprezentacija-prijateljskih drđava- odigrati na neutralnom terenu u bratskom Skadru, ili ...Buenos Ajresu?! Što kaže na ovo -"elita" posjetilaca (nadahnutih heroja)ovog cijenjenog portala?
OBRATI PAŽNJU

07. 12. 2018 - 07:28

Svakako da će do utakmice doći a da li će biti prijateljska i kako će se završiti???!!!!
CRNOGORAC

07. 12. 2018 - 04:55

DJELJOSAJA TREBA POSLATI U SPUZ DA PRAVI DRUSTVO MEDU I DA TAMO SIRI ZASTAVU ALBANSKU, PITAJ TE GA SIRELI SE CRNOGORSKE ZASTAVE PO ULICAMA U ALBANIJU JER TAMO ZIVI VELIKI BROJ CRNOGORACA I DA LI ONI IMAJU PRIVILEGIJE KOLKO ONI IMAJU U C.GORI.
Novi komentar