Prao novac za vođe srpskih i crnogorskih klanova

Ubijenom Popu oduzeli svu imovinu Bojovićevog klana

Operativna saznanja policije ubijenog Vladimira Popovića zvanog Vlada Pop dovode u vezu sa kriminalnim klanom Luke Bojovića i njegovog saradnika Filipa Koraća. 
Objavljeno: 06. 12. 2018 - 12:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Njegova uloga u klanu bila je da, navodno, pere novac kroz nekretnine za Bojovića, ali i za ostale crnogorske klanove, saznaje "Blic".

- Popović je do hapšenja prošle godine raspolagao brojnim nepokretnostima na teritoriji Srbije. One su mu ubrzo nakon privođenja i oduzete, a najvećim dijelom pripadale su kriminalnom klanu Luke Bojovića - objašnjava sagovornik tog portala koji je blizak istrazi.

Inače, Vladimir Popović ubijen je u subotu na Zvezdari. Vlada Pop ubijen je hicima iz "heklera" dok je sjedio u jednom beogradskom kafiću. Policija i dalje traga za dvojicom maskiranih napadača koji su ispalili više od 15 hitaca, dok je Popovića pogodilo deset.

- Kada je vidio napadače, Popović je ustao sa stolice i bacio se na napadača, čak ga je i udario. Međutim, ubica je već potegao oružje i u Popa ispaljivao hice. Njih dvojica su se rvali, da bi zatim ispali iz lokala. Posljednji hici ipak bivaju kobni po Popovića i on pada na svog napadača na zemlju - kaže izvor "Blica" blizak istrazi.

Kako dodaje, tada je saučesnik ubice dotrčao do njih dvojice, pomjerio Popovićevo tijelo, uzeo "hekler" i pomogao ubici da ustane, da bi zatim pobjegli automobilom sa lica mjesta u nepoznatom pravcu. U pucnjavi je ranjen i mladić (23) koji je, prema nezvaničnim informacijama, prebačen u Urgentni centar. Inače, zločin se dogodio naočigled brojnih gostiju, a prema svjedočenju dejvojke koja je bila u blizini mjesta likvidacije, prvo su se začuli pucnji, a potom i vrištanje.

Kako "Blic" saznaje, u lokalu sa Popovićem u društvu bio je i Miloš Nilović zvani Runjo, koji je istaknuti član "škaljaraca" koji se sakrio kada je vidio šta se dešava.

Sarađivao sa žandarmom

Vladimir Popović u žižu javnosti dospio je nakon hapšenja u kazinu "Havana" na Slaviji zajedno sa žandarmom Vojislavom Kostićem i Daliborom Đurićem, zbog iznude i prebijanja Beograđanina koji je odbio da prihvati izmišljeni dug od 110.000 eura prema njima. Suđenje za ovaj slučaj je u toku, a okrivljene je branio advokat koji je likvidiran u julu ove godine Miša Ognjanović.

Komentari: 2

popu nijesu

06. 12. 2018 - 14:36

Popu vise nista uzet ne mogu .
CRNOGORAC

07. 12. 2018 - 04:49

ODUZELI MU IMOVINU SAD MU NE TREBA NISTA NEKA JE KORISTI VICIC DACIC.
Novi komentar