Saopšteno nakon sastanka

Direktorat za vanredne situacije MUP-a: Spremni za zimsku sezonu

Danas je u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a održan sastanak rukovodstva Direktorata sa komandirima službi zaštite i spašavanja na kojem je  analiziran odgovor sistema zaštite i spašavanja tokom požarne sezone, kao i spremnost službi za predstojeću zimsku sezonu.
Objavljeno: 06. 12. 2018 - 14:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ocijenjeno je da je sistem reagovao profesionalno i odgovorno, te da  su posebne rezultate dale preventivne aktivnosti koje su sprovedene kako na lokalnom, tako i na državnom nivou. Posebno je istaknuta činjenica da se građani partnerski i odgovorno odnose prema uputstvima nadležnih službi i organa, dajući na taj način doprinos smanjenju rizika od požara.

Na sastanku je apostrofirano da su sve službe zaštite i spašavanja u pogledu kadrovskih i materijalno - tehničkih resursa značajno spremnije dočekale ovu sezonu i pozdravljeno je osnivanje dobrovoljnih vatrogasnih društava. Konstatovano je da je ostvaren značajan napredak, te da postoji prostor za dalje unapređenje.

Predstavnici svih službi zaštite i spašavanja su saopštili da je saradnja sa Direktoratom za vanredne situacije MUP-a kvalitetna, te da  spremno dočekuju predstojeću zimsku sezonu i da su u tom pogledu preduzeli neophodne mjere i radnje kako bi adekvatno odgovorili na potencijalne poplave, požare, ekstremne vremenske neprilike i druge nepogode.

Komentari: 5

Nikola

06. 12. 2018 - 16:02

Ko jos vjeruje u ove bajke.U Niksicu vatrogasci nemaju ni najosnovnije uslove za rad i oni pricaju kako su spremni za sezonu.Oprema za prilaz vatri im je stara preko 12 godina neposjeduju ni cipele a o uslovima gdje borave misevi kolo vode .
ne bilo neprilika

06. 12. 2018 - 17:32

A vidjeli bi kolko u spremni .
Djordje

06. 12. 2018 - 17:57

Kad jedan Pop sa Cetinja koji je Cuca,i ciji su preci ginuli u slavnim bitkama za sebe kaze da je Crnogorac Srpskoga porijekla,neznam sto se imaju mjesati pametne glave koje uopste nijesu pametne. Goati nije nista drugo no ka svi ostali koji podrzavaju politicke projekte zaboravljajuci ono najvaznije. To najvaznije je nase bice ono ko smo i sto smo. Ono sto smo vazda bili.Nemozemo biti ono sto drugi hoce. Ovi maloumni koje je rezim zaveo i pokvarena ideologija Montenegrizma bi bili i marsovci da im je Milo reka.
djole bre

06. 12. 2018 - 19:59

Promasio si temu . Ovdje se radi o kijametu . Goati ko zna sta je . Ni keva rodjena mu ne zna .
21 maj

07. 12. 2018 - 05:32

Koja LEŽARNOST vlada među ovim foteljašima ,
Novi komentar