Kazao legendarni fudbaler Brazila

Poredite Mesija sa mnom? On šutira samo jednom nogom!

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Brazilac Pele smatra da Lionel Mesi nikako ne može da se poredi sa Dijegom Armandom Maradonom i njim.
Objavljeno: 06. 12. 2018 - 15:24 Promjenite veličinu teksta: A A A

Legendarni Pele, strijelac više od 1.000 golova u karijeri, objašnjava da bi bi fudbaler morao da bude kompletan da bi bio u njegovom rangu.

"Kako mogu da se prave poređenja između igrača koji odlično udara loptu glavom, šutira lijevom i desnom nogom, a drugi šutira samo jednom. Ima samo jednu vještinu i ne zna da udari glavom", rekao je Pele za brazilski "Folha de Sao Paulo". 

Pele ističe da je po njegovom mišljenju Maradona daleko najbolji argentinski fudbaler u istoriji te zemlje. 

"Maradona je jedan od najboljih u istoriji Argentine. Ako me pitate "Da li je bolji od Mesija?" odgovoriću da jeste. I to mnogo bolji... Takođe, Bekenbauer i Krojf su bili sjajni". 

Pele je s reprezentacijom Brazila čak tri puta bio prvak svijeta, dok se Mesiju zamjera što nema trofej sa Argentinom zbog poraza u finalima Kopa Amerike i Mundijala.

Komentari: 3

Rukfaš

06. 12. 2018 - 16:21

Svi oni treba da se klanjaju velikom Peleu. Toliko titula... svjetskih. Niko mu nije ni do koljena. Pa onda Maradona pa svi ostali. A u bivšoj Jugi, Jugović pa svi ostali. Ko je imao više titula od Jugovića?
jug bogdan

06. 12. 2018 - 16:47

U Jugi su svi bili Jugovici .
Pomorac

06. 12. 2018 - 17:28

Fudbal tada i sada je kao nebo i zemlja,ti bi možda u današnjem fudbalu bio prosječan igrač tako da pusti tu priču,momak je skroman i igra fudbal iz ljubavi,boli njega za titule i to ko je bolji... I ne daje golove samo jednom nogom,pogledaj malo njegovih preko 300 stotine golova u najjacoj ligi na svijetu,sa kojom lakoćom daje golove,pogledaj dribling i asistencije,tvojih par driblinga se vrte 30 godina po televiziji a on to radi na treningu svakodnevno..Čovjek je jednostavno genije sa loptom,ne zovu ga uzaludno mali čarobnjak
Novi komentar