Kongres DNP-a 16. decembra

Odbori jednoglasno podržali Kneževića

Opštinski odbori Demokratske narodne partije jednoglasno su predložili da dosadašnji predsjednik stranke Milan Knežević bude kandidat za tu funkciju na predstojećem stranačkom kongresu, koji će biti odžan 16. decembra.
Objavljeno: 06. 12. 2018 - 17:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz DNP-a, na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke konstatovano je da je završen unutarpartijski postupak koji se odnosi na održavanje Drugog kongresa.

Navodi se da su Predsjedništu dostavljeni predlozi delegata i predlozi za članove Glavnog odbora u novom sazivu.

„Na sjednici je konstatovano da je dosadašnji predsjednik Milan Knežević dobio jednoglasnu podršku svih opštinskih odbora i da je jednoglasno predložen kao kandidat za predsjednika DNP-a i u narednom periodu“, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo je, kako je saopšteno, usvojilo kadrovske predloge organa partije i iskazalo punu podršku Kneževiću „koji se nalazi u svojevrsnom pritvoru zbog protivustavnog i nezakonitog određivanja da se stavi u zatvor“.

„Tim činom, kao i brutalnom otmicom Nebojše Medojevića, u Crnoj Gori je ugroženo funkcionisanje političkog sistema“, ocijenilo je Predsjedništvo DNP-a.

Navodi se da je suspendovanjem Ustava ugroženo funkcionisanje Skupštine Crne Gore u punom kapacitetu, i ozbiljno prijeti daljem političkim podjelama i sukobljavanju.

„Uprkos nezapamćenom političkom progonu kojem su DNP i Demokratski front izloženi, a posebno naši lideri i funkcioneri, ostajemo u potpunosti posvećeni i principijelni u borbi za konačnu demokratizacije Crne Gore, u kojoj ćemo sigurno istrajati do kraja“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 1

ZEĆANIN

06. 12. 2018 - 18:06

TEHNIKA JE ČUDO, SAD IZ SKUPŠTINE MOŽE RUKOVODITI KONGRESOM...
Novi komentar