Advokati Nebojše Medojevića i Milana Kneževića zahtijevaju hitno postupanje po ustavnoj žalbi

Ustavni sud formirao predmet, ispituju se procesne pretpostavke

Ustavni sud je na osnovu žalbi advokata Nebojše Medojevića formirao predmet i u toku je postupak ispitivanje procesnih pretpostavki i pribavljanje potrebnih podataka za vođenje postupka, saopšteno je Pobjedi iz tog suda.
Objavljeno: 07. 12. 2018 - 07:04 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Predmet je dodijeljen sudiji izvjestiocu i savjetniku na obradu i u radu je, naveli su iz Ustavnog suda.

Advokatski tim Nebojše Medojevića podnio je u utorak tom sudu ustavnu žalbu na rješenje Višeg suda, kojima je lideru Pokreta za promjene određena kazna od dva mjeseca zatvora, jer je odbio da svjedoči o tvrdnjama da je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša specijalnog tužioca Milivoja Katnića podmitio sa 100 hiljada eura, kako bi ga oslobodio pritvora.

Advokati Miroje Jovanović i Dušan Radosavljević juče su Ustavnom sudu predali i prijedlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi koju su dostavili u utorak.

Medojević u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu od petka izdržava kaznu na osnovu tog rješenja Višeg suda, a u međuvremenu mu je određena još jedna dvomjesečna zatvorska kazna, jer je takođe odbio da svijedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ,,učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom ratne 1991. i 1992. godine“.

Dvomjesečna kazna zatvora, rješenjem Višeg suda određena je i drugom funkcioneru Fronta Milanu Kneževiću, jer je tvrdio da mu je sudija tog suda tražio mito od 10.000 eura kako bi ga oslobodio pritvora zbog napada na policajca 2015. godine. Knežević se, međutim, od petka nalazi u Skupštini i odbija da se dobrovoljno preda policiji.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 4

Na osnovu izjave,

07. 12. 2018 - 10:55

,,,,i u toku je postupak ispitivanje procesnih pretpostavki i pribavljanje potrebnih podataka za vođenje postupka,,,, Jasno je i nama laicima da ce sud OSLOBODITI MEDOJEVICA, A da li ce trazitiODGOVORNOST neposovanja 'procesnih pretspostavki?'
Freeman

07. 12. 2018 - 11:45

Sticajem okolnosti Ustavni sud dobio je još jednu priliku da pokaže da ima snage da samostalno odluči i zaštiti ustavna prava građana i pokaže da ipak nije potpuno politizovan .
Znamo vas 100 godina

07. 12. 2018 - 13:16

Tebi je do ove drzave stalo samo toliko da nestane. Vas mozak je uproscen i monohromatski. Vi mozete da spinujete i blefirate ali vam istinske namjere ostaju od tvojih ideoloskih predaka prije 100 godina do dana danasnjeg
vera

07. 12. 2018 - 13:06

Neka odgovara za svoje rijeci kao svi gradjani Cg bas zato sto se svi sramimo od tolikih brljotina koje cio svijet slusa .Ne smijemo govoriti sta nam padne napamet valjda je toga bilo dosta ,kakav je onda narod koji ovakve nevaspitane drzi u skupstinu. Dali smo toliko utuceni da ne razlikujemo dobro i zlo,sta je vaspitanje a sta nevaspitanje .JASNO MI NIJE KO OVOGA STITI I BRANI za ciji interes i za koje novce. NARODA sigurno nije vec ionako narod sve placa .
Novi komentar