Detalji iz istrage o likvidaciji Podgoričanina Veselina Kalezića bliskog kavačkom klanu

Ubijen iz osvete, povezivali ga sa ubistvima Nedovića i Kruščića

Istražitelji su utvrdili da iza ubistva Podgoričanina Veselina Kalezića stoji organizovana kriminalna grupa bezbjednosnim službama poznata kao škaljarski klan i da je motiv osveta jer su bili ubijeđeni da je učestvovao u dvije likvidacije.
Objavljeno: 07. 12. 2018 - 07:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na osnovu svih prikupljenih tragova i operativnih podataka, istražni tim vjeruje da je Kalezić targetiran od suparničkog klana jer su sumnjali da je učestvovao u dva nedavna zločina u Podgorici: ubistvu Ivana Nedovića (33) – slučajne žrtve u pokušaju likvidacije Milića Minje Šakovića, i u brutalnoj sačekuši kada je ubijen Miodrag Migi Kruščić.

Te indicije su istražitelji imali na samom početku istrage, kada su se suočili sa povezanošću Kalezića sa članovima kavačke grupe, a kasnija saznanja i provjera Kalezićevih kontakata učvrstila je smjer dalje policijske akcije.

Prikupljena saznanja, kako vjeruju u istrazi, biće potkrijepljena forenzičkim dokazima, čije rezultate uskoro očekuju.

NASTAVAK OBRAČUNA

Izvori iz bezbjednosnih službi kazali su da je nesumjivo utvrđeno da je ubistvo Kalezića nastavak obračuna ,,škaljaraca“ i ,,kavačana“ te da je Kalezić u suparničkom klanu označen kao logistika u dva zločina.

Prema tim saznanjima, Kalezić je navodio ubice Kruščića i pripremao teren za njegovu likvidaciju. Isto je, kako se sumnja, po nalogu kavčana „odradio“ i 8. septembra prošle godine kada je ubijen Nedović, a ranjen Šaković, koji je bio primarna meta.

Na Starom aerodromu 21. maja ubijen je Miodrag Kruščić, blizak škaljarskom klanu. Ubica mu je prišao s leđa u trenutku dok je sjedio sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović i u njega ispalio nekoliko hitaca.

Iako je Jovanović upozorila Kruščića, on nije mogao da izbjegne smrt. Jovanović nije povrijeđena.

Iako istražitelji od prvog dana, znaju da iza ubistva Kruščića i Nedovića stoje članovi kavačkog klana, ova dva zločina su do danas nerasvijetljena.

Tragovi vode do ove grupe, ali dokazi za to nijesu prikupljeni. Dobro obaviješteni izvori iz bezbjednosnih službi navode da bez obzira na činjenicu da su vođe obje grupe van Crne Gore, za sobom su ostavile spisak za odstrijel i već platili za likvidacije.

(opširnije u Pobjedi)

Komentari: 2

Rašo

07. 12. 2018 - 07:57

Ima li iko u pravosudju grižu savjest što je Kalezić bio uopšte na slobodi poslije zločina koji je napravio. U ovoj zemlji za ubistva manje odgovaraju nego za kradju, ljudski život je kod nas izgleda postao najjeftiniji. Na zapadu a i svugdje drugo u svijetu ovaj čovjek bi i dan danas bio u zatvoru. Kako se ubice kod nas poslije kraćih lazni puštaju na slobodu prosto je nevjerovatno i žalosno.
Marko

07. 12. 2018 - 11:50

Samo nek se medjusobno eliminisu.
Novi komentar