Misteriozna smrt manekenke: Orgije s tajkunom, pregršt droge i pad sa 20. sprata

Prošlo je skoro godinu od smrti 18-godišnje holandske manekenke Ivane Smit, a brojna pitanja vezana za kobnu noć u Kuala Lumpuru još nijesu riješena. 
Objavljeno: 07. 12. 2018 - 15:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zapravo, što se tiče same policije, situacija uopšte nije tako dramatična kao što je javnost predstavlja.

Prema njihovim teorijama mlada Ivana je pala s 20. sprata ili je, kako glasi druga verzije priče, počinila samoubistvo, piše Jutarnji.

Holandski istražitelji koje su angažovali roditelji djevojke zaključili su da priča nije tako jednostavna. A čini se da su s tim saglasni i neki malezijski istražitelji koji su nakon nekoliko mjeseci odlučili da otvore dušu i progovore o aljkavoj istrazi, blagom ispitivanju i sumnjivom svjedočenju jednog tajkuna i njegove žene koji su pravili društvo manekenki sve do njene smrti.

Nemili događaj dogodio se 7. decembra prošle godine nakon što je Ivana Smit pronađena gola na platou nebodera u luksuznoj četvrti u Kuala Lumpuru.

U trenutku pronalaska u organizmu joj je utvrđena velika količina alkohola, kokaina i ekstazija. 

manekenka-2

U 5.22 ujutro Ivana je u jednom noćnom klubu snimljena u društvu američkog tajkuna Alexandera Amada Johnsona (45) i njegove supruge Lune Almaz (31).

Mlada djevojka bila je u gotovo nesvjesnom stanju, a par ju je doslovce nosio iz noćnog kluba. Dva sata poslije Smit je svom dečku poslala selfi s Lunom i poruku da malo odmara.

Ono što je zanimljivo u cijeloj priči je upravo rečenica bračnog para koji su istražiteljima rekli:

"Mislili smo da je samo odšetala iz našeg stana..."

Međutim, očito im nije bilo sumnjivo što je Smit u njihovom stanu ostavila odjeću, obuću, mobilni, torbicu.... Najgore od svega je što ni malezijskoj policiji to nije bilo čudno pa su vrlo brzo zaključili slučaj.

Komentari: 0

Novi komentar